Uhodněte dětskou knížku (hra pro děti i dospělé)
Autorkou knihy je přední britská spisovatelka knih pro děti a mládež. Působila jako diplomatka v Polsku a svou první knihu napsala v sedmatřiceti letech (v roce 2006) a hned za ni získala dvě prestižní ocenění - Waterstone's Children's Book Prize a The Nestle Children's Book Prize.
Snažila jsem se, ale bez úspěchu. Nenašla jsem knihu ani autorku. A asi nejsem sama.
Taky jsem nic nenašel. Asi bych buď odhalil jméno knížky a předal někomu jinému, nebo zadal novou knížku, Hypatia1010.
Pomozte účastníkum čtenářské výzvy, kteří hledají knížku o milovnících koček. Jedna taková, krásná, milá, vtipná je i pro děti - kocourek si vede deník, v němž zaznamenává příhody se svým spolubydlícím dvojnožcem.
Kdo jí napsal a jak se knížka jmenuje?
Děkuji za předání - hledáme pohozeného plyšáka, se kterým to nakonec dobře dopadlo - byl nalezen a dostalo se mu láskyplné péče v jeho nové rodině.
Ne, Kuky to není, ale je to zvířátko stejného druhu. Hledaný (tj. knížka o něm) je starší.
Text je v hledané knížce stručný, je vhodná pro děti jako první čtení. Obrázky jsou velmi důležitou součástí knížky. Text i obrázky jsou dílem stejného autora/ stejné autorky.
Knížka má název ze tří slov: - - - / - - - - - - / - - - - -
Text příspěvku byl upraven 28.01.24 v 18:25
Nechce se mi přepočítávat písmena v tajence, ale asi to bude Můj medvěd Flóra od Daisy Mrázkové, že?
:-))) tak to se povedlo
je to tvoje m.gray, já nemám na vymýšlení stejně čas...
Pamětníci si možná vzpomenou na seriál, který kdysi vycházel v časopise Ohníček.
Vložit příspěvek