Uživatel svůj příspěvek odstranil.

DISKUZE » Volná diskuze

ijcro
ijcro 01.07.2019 v 16:26

Překvapilo mě, co je tady prázdných příspěvků, na jejichž obsah se někdo odkazuje v následujícím diskuzním příspěvku (děkuje čertví za co, chválí bůhví koho).
Docela by mě zajímaly důvody, proč uživatel příspěvek odstranil :)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 01.07.2019 v 17:51

Ijcro: aby bylo vidět, že někdo příspěvek smazal :D což ve výsledku narušuje diskusi úplně stejně jako, když to smaže sám a žádná stopa po něm, což se pozná podle reakcí ;)
Ale je to kvůli rozlišení, zda smazal moderátor nebo sám uživatel...
Prostě 50x měř, abys nemusel 1x mazat, protože stejně každý bude vidět, že tam ten uživatel něco psal. Ale potom je blbý na něco odkázat, když to mezitím ten kulihrášek smazal :D
Lepší by bylo něco ve stylu, že si člověk může vybrat třeba z možných třech nabídnutych důvodů plus jiné). Mazat po sobě stopy jde z různých důvodů. Momentálně je to takové divné. Necelé. Něco podobného tady minule rozebíral uživatel kapr, ale jelikož jsou tady jeho příspěvky ignorovány ve velkém, asi je četl jenom ten, kdo je čte vždy. Zda se dostalo dál, nikdo neví, když nikdo nereaguje... :(

ijcro
ijcro 01.07.2019 v 23:23

Znám jednu diskuzi, kde je zaznamenáváno, kdo (nick) si příspěvek přečetl (prokazatelně zobrazil, pro oprávněné se seznam nicků zobrazuje). Ze zobrazení se dělá svodka a ta se ukazuje jako počet jedinečných přečtení (toto už má snad každá diskuze), ale u některých pak je každý příspěvek uložen navždy (s gramatickými i jinými chybami v textu) a nelze nijak změnit či smazat. Je otázka, co je lepší.
Režim se liší fórům od fóra, někde se zamyká hned po odeslání, někde se dá možnost změny ale ne výmazu, tady (databazeknih.cz) se může měnit i vymazávat a to i když příspěvek není posledním ve vlákně (datum poslední změny se píše jen u některých příspěvků).

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 01.07.2019 v 23:41

Jo, jo, hlavně je to vtipné v přehledu vláken. Kde visí nick, a hele ho, von tam příspěvek toho uživatele není! :D
Když už nic, alespoň se tady poslední dobou alespoň jednou za den zasměju ;)

JáJejí
JáJejí 02.07.2019 v 07:20

Předchozí situace, kdy smazané příspěvky zmizely beze stopy, byla ještě nepřehlednější. Obzvláště ve Volné diskusi a neliterárních vláknech by se býval mohl inspirovat nejeden ctitel absurdních dramat a surrealistických textů, protože zhusta to vypadalo, že si jeden nick povídá sám se sebou.
Trvalo docela dlouho, než se Dan dal přesvědčit, že ponechání "hlavičky" příspěvků, které smazal sám autor, nebo někdo z moderátorů, bude menším zlem.

tsal
tsal 02.07.2019 v 09:35

JáJejí
JáJejí 02.07.2019 v 11:04

Jenomže jste to zase jenom vy (a neberte to, prosím, nijak hanlivě), kdo rozhoduje, co je "zajímavé a přínosné". Jiný čtenář to může vyhodnocovat úplně jinak.

Moje strategie (a někdy i taktika! :-)) je taková, že se snažím psát jen takové komentáře, které s vysokou pravdě-podobností mazat CHTÍT nebudu.
:-)

tsal
tsal 02.07.2019 v 11:21

siena
siena 02.07.2019 v 11:43

Když už se zde opět toto téma nadneslo, mohu zase jen za sebe zopakovat, že nynější úpravu, kdy po smazání, po editování, zůstává stopa, vítám. Procházet některá starší vlákna bylo, a je, velmi tristní. Samozřejmě, ať si tu uživatelé mažou co chtějí, editují co chtějí. Na druhou stranu, ti, kteří na ty jejich příspěvky reagovali, tak činit nemusí, když nechtějí, nebo jim to přijde zbytečné.

A ještě si dovolím osobní postřeh...docela s úsměvem sleduji mazání příspěvků, a že i to se tu stává, které ne, že by byly nicotné v čase, ale které nebyly správně, které někdo jiný uvedl na správnou míru. Příspěvky, kdy uživatelé pronášejí své soudy, ke kterým se potom nechtějí hlásit. Ono obecně, velmi rádi zapomínáme, velmi neradi se minulostí zaobíráme, cokoliv dohledáváme...ale to by bylo na úplně jinou debatu...

Text příspěvku byl upraven 02.07.19 v 12:47

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 02.07.2019 v 11:50

Teď se maže míň, protože pohyb v diskusi se snížil. Své oblíbené nicky tady vidím stále méně a méně. Zda dobře nebo špatně...ať si každý zodpoví sám za sebe.

JáJejí
JáJejí 02.07.2019 v 13:14

pro tsal:
A zrovna to, že diskusní fórum JE relativně trvalým zdrojem informací resp. zábavy, nikoliv povrchní kanalizační přípojkou, by se na Databázi knih dalo očekávat, že?
Myslím, že to, co popisujete vy, se týká spíše nejrůznějších chatů, instant messengerů, Tinderů, TikToků, atp.

pro Lenka.Vílka:
Zkama (česky ODKUD) máte ta zákulisní infa?
Málem každým příspěvkem ve mně posilujete podezření, že máte nějaké nadstandardní vztahy s Danem. Nebo že by... :-)
Zmenšení trafficu v diskusi je logickým důsledkem úrovně "péče o zákazníky", která tu panuje. Až začnou ubývat i registrovaní uživatelé, uvidíte, co vše se změní a jakým směrem!

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 02.07.2019 v 13:20

JáJeJí: říká se tomu umění domýšlet si věci. A taky občas zapnout mozek. Praktikuje to tady dost lidí a nemusí mít někdo (někde) protekci. Až budu mít protekci poznáte to snadno. Už nebudu psát podstatné věci do vlákna pár nápadů na vylepšení webu s tušením, že to zase bude zbytečné a rovnou psát někam (někomu) jinému. Ale to se nestane, tak cajk. Zatím žádné změny. Pokud ano, ozvu se :)

Text příspěvku byl upraven 02.07.19 v 13:21

JáJejí
JáJejí 02.07.2019 v 13:25

Lenko.Vílko, vy skutečně pročítáte kompletní Diskusi? Já stačím obsáhnout tak max. 10-15 označených vláken.
Klobouček vaší pozornostní kapacitě, tedy!

tsal
tsal 02.07.2019 v 13:26

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 02.07.2019 v 13:35

JáJejí: smekání si nechte na příště, ať ho na mě nevypotřebujete zbytečně a v situaci, kdy si ho nezasloužím :)
Stačí se podívat na přehled vláken a když se něco od minula pohne směrem nahoru, bum, víte to, tam se něco dělo :)
Hledáním složitého v jednoduchém si proděláváte zbytečně práci. Já mám označena momentálně čtyři. Víc není třeba. Stejně je jinde mrtvo. Jako bude i tady na konci týdne, podkud v té době vláknu opět někdo nevpíchne adrenalin v podobě nějakého většinově nepřijímaného názorů. Jinak se živit přesune do jiného vlákna.
Co je "zajímavé" a "důležité" dnes nebude zítra. Musí to tak být. Asi se uvolnilo něčemu novému, co je též "zajímavé" a "důležité".
A teď mě omluvte, oběd čeká :) dobrou chuť přeji si ;)

ijcro
ijcro 02.07.2019 v 13:40

Náhled na diskuzní vlákana je povšechně dobrý (snad kromě tlachacích pokeců).
Účastníků v diskuzních vláken nebývá mnoho, pokud se to nedotkne nějakého citlivého tématu, zde je jen pět přispěvovatelů (při průměru cca 600-700 nahlížejících uživatelů) , což je na reprezentativní vzorek málo.

Text příspěvku byl upraven 02.07.19 v 13:41

Marylaa
Marylaa 02.07.2019 v 16:47

ijcro
ijcro 02.07.2019 v 16:51

To je otázka, kdy je autocenzura dobrá :(

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 02.07.2019 v 17:13

Autocenzura? Na 99% vždy když člověk použije klávesnici nebo otevře pusu? Mluvím z vlastní zkušenosti :D místní jistě rádi potvrdí "že ten tvor být trochu zvláštní" :O :D

Ale jde o to, kdy použít. Napsat a potom časem v reakci smazat. Nebo smazat, protože reakce nebyla. Nebo se cenzurovat během psaní. Nebo ta nejlepší možná cenzura (ta mi moc nejde): nenapsat nic (ať se o kost perou jiní a jenom to z dálky pozorovat).

Problém je v tom, že místní systém nevidí ten rozdíl. I v barazu se mě to ptá, proč stahuju knihu z nabídky. A proč chci ze své vůle smazat příspěvek se mě nic nezeptá :(
(Možná někomu buřt, proč rozvést hlášku proč uživatel sám ze své vůle smazal, ale možná by to bylo bylo do diskuse pochopitelnější pro ty ostatní, pokud by lidé byli upřímní, ale nevidím důvod, proč by upřímní být neměli.)

Eldar80
Eldar80 03.07.2019 v 00:33

Marylaa
Marylaa 03.07.2019 v 05:09

tsal
tsal 03.07.2019 v 06:12

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova 03.07.2019 v 09:00

JáJejí
JáJejí 03.07.2019 v 10:22

Zpětné mazání svých příspěvků pro mě není těžké pochopit.

Jen, pod vlivem mých myšlenkových guru ( i svých špatných zkušeností se sebou samotnou - minulou, ovšem jinde, než zde na DK, za které se hluboce a upřímně stydím), se snažím v okamžiku, kdy bych napsala něco, "problematického" či "dočasného", raději vstát od klávesnice a nejlépe začít dělat ve fyzickém světě něco hodně příjemného...

Lector
Lector 03.07.2019 v 10:46

Vložit příspěvek