Ženy versus muži / Ženy a muži
Ne, nemazat. Autoři, které zde posuzujeme a mnohdy i kritizujeme, také neměli a nemají možnost zpětně mazat svá slova. Doporučuji vlákno ponechat, třeba ještě lecos zajímavého přinese, neboť vztahy v literatuře (i v životě) jsou velké téma.
I já navrhuju nemazat.
Ale vážně by mě zajímalo, co vás, mousie265, přimělo to vlákno založit.
Teď to označujete za hloupost, ale nikdo přeci vědomě nechce dělat [ze svého pohledu] hloupé/špatné věci, ne?
Já bych to nechal plavat. Jsme nádoby křehké a děláme blbosti. Proč je děláme - to je mezi námi a vesmírem. Kapitánka Amazonek Nancy Blackettová vždycky říkala, že na strýčku Jimovi se jí nejvíc líbí to, že když člověk leží na zemi, nevyptává se ho jak to, že zakopl. Buďme jako strýček Jim.
mousie265: Vždyť o nic nejde. Pravděpodobně každý z nás někdy v zajetí myšlenek nebo pod dojmem nějaké události napsal text, který nepostihl vše, co jsme zamýšleli... Bylo překvapivé, kolik negativních příspěvků se objevilo. Ale pár jich bylo i k věci a s argumenty - k minidiskuzi došlo.
Jste zakladatelka vlákna, záleží na Vašem rozhodnutí. Nebylo by to první a určitě nebude ani poslední diskuzní vlákno, které se smazalo.
Text příspěvku byl upraven 06.03.20 v 10:02
Pokiaľ viem, užívateľ môže zmazať len svoje príspevky, nie celé vlákno, či už ho založil alebo nie.
Zakladatel vlákna může požádat o smazání vlákna. Je pak na Danovi, jest-li vyhoví a diskuzi smaže. Stalo se to tak už víckrát.
Tak další tragédka, která neunesla vlastní slova ... Své příspěvky odstranila, u jindy tak netečných moderátorů dosáhla toho, aby celé diskuzní vlákno bylo přesunuto a zařazeno do jiného, a ze všech, kteří na její slova regovali, udělala zbytečné přispěvatele.
Mousie265, a to jste nám zde přitom hned v úvodním příspěvku tvrdila, jak jen to zvládáte s těmi vztahy, jak je vytváření té vztahové pohody zcela ve vás .... No, pokud to děláte takto, tak už se ani nedivím, že odmítáte číst jakékoliv knihy o interpersonální komunkaci.
Koka, své příspěvky jsem odstranila až po tom, co bylo diskusní vlákno přesunuto. Před jeho přesunutím včera večer jsem ještě napsala vysvětlení. Ráno po přesunutí jsem si pročetla vše, co tu bylo od začátku napsáno a usoudila, že už bylo řečeno vše a lépe než bych sama dokázala a tedy není důvod abych tady svůj v kontextu ostatních celkem trapný a asi nesrozumitelně podaný výkřik do tmy nechávala :-).
Nejsem taková tragédka, abych měla potřebu někoho bleskově posoudit a odsoudit. Nevím o vás nic než to, co tu píšete a není to pro mě dost, abych si udělala objektivní obraz o vaší osobnosti, návycích, vztazích, přístupu k lidem a světu. Tím spíš to není dost, abych vás veřejně posuzovala.
Napsala jsem jeden unáhlený příspěvek, pak jeden, kde jsem se ptala na to, jak s ním naložit, poslední s vyjádřením k dotazům. Ani jeden z nich nebyl o nikom z přítomných či nepřítomných, protože v tomto směru se snažím se neunáhlovat.
Text příspěvku byl upraven 07.03.20 v 11:46
Ahojte, velmi zajímavé. Moj názor je, ženy a muži su si rovnocenný. A ak je lepšia šéfka zena, nevidím v tom problém. Ale ak chce niaka lepsiu pozíciu, lebo sa vyspala zo šéfom tak je to u mňa prepáčte mi dami, kurva.
Ženu síce nemám, ale ak by som mal, tak by som si ju vážili, miloval a cítil. Lebo povedzme si páni úprimné, bez tých našich milich potvoriek by nám bolo skrátka smutno.
A ženy budte také aké ste a mi si vás budeme vážiť, ctiť a milovať.
Môj citát, autora nepoznám:
Ak muž zobudí spiacu ženu, je hlupák. Ak by vedel, že sníva práve o ňom, nespravil by to.
Alebo.
Ak niekto vravel, že neochuta s tej istej čase, s ktorej pili iní, chybi. Keby vedel ako skvelo chutí tak by to nespravil.
Pekný večer
Viktor9264: dovolím si doplnit váš první odstavec, protože v rámci testování životem jsem narazila na dost hloupých můžu ve vysoce postavené funkci. A napadlo mě potom jediné. U koho se tenhle stavil večer s flaškou a rozhodl se tam posnídat? Kdo ví, co se děje, až skončí golf, na kterém si domluví, že bude lepší nepovýšit ženu, protože "jsme chlapy a líp si rozumíme"?
To jenom z druhé strany...
Ale kdo je víc ku*va? Ta, která se vyspí se šéfem? Nebo ten šéf, který to má jako podmínky nebo se tím nechá "překecat". Jaksi na povýšení tohoto typu je třeba dvou ...
Lenka.Vílka: vykutálených existencí, co se nejrůznějším způsobem snaží ovlivnit šéfa, za účelem povýšení jsou spousty - obojího pohlaví. Ovšem uznávám, že diskriminace žen na pracovištích není žádná chiméra. Pokud dva dělají stejnou práci a ženská dostane menší plat, protože je ženská, je to špatně.
Woodward: já mám tu smůlu, pracuju v cela ženském prostředí (vlastně celý život) a chlapy jsou schovaní ve svých slonovinových věží....takže u nás je rozdíl pouze regionivě.
Když nad tím přemýšlím, pracovala jsem pouze jednou ve firmě o deseti lidech a jednom majiteli. Ta s velkejma prsama s ním šla vždy na cigáro, když jednou týdně přišel na kontrolu. Vím pouze to, že na stejné pozici jako já měla vyšší plat. (On byl pán slušný podnikatel, takže nás platil páska + ruka.)
Já nemám možnost kohokoliv ovlivnit a vůbec mi to nevadí. I kdyby ta možnost byla. Ať si cílevědomý lidé užijí. Muži, ženy, je to fuk, to je jedno. Jednou se jim to vrátí...
Kedykoľvek počujem (vidím) "Raz sa im to vráti", mám chuť povedať: "To je pium desiderium, s tým nepočítaj."
Naias: já vím, že špatným lidem se jejich činy většinou nevrátí...taky proto o mě říkají, že jsem naivní, protože nahlas říkám, že vrátí. Chci být pozitivní ;)
Text příspěvku byl upraven 24.08.20 v 13:44
Uživatel ZÓNA mi napsal....
Ptáte se na ženský svět?
Jistě nepopřete, že současný svět je mužský...
A myslím, že směřuje k unisexuálnímu pojetí, což rovněž nepovažuji za dobré.
Přál bych si, aby lidé vyrůstali v ženském světě plném lásky, rodinného soužití, více mírového souznění mezi národy. Ženský svět by neměl války, neměl islám, byl by barevnější a komunikativnější. Hlavní slovo by v něm měly ženy.
Nesmýšlím tak kvůli tomu, že bych mužské pokolení nějak haněl. Ale jejich styl života se neosvědčil. Vede Zemi do zániku, do válek a bolesti...
Odpověď:
Myslím, ze ženský svět preceňujes.
Sám o sobě by skončil sebedestrukcí.
Mužský svět je jednodušší. Šachová partie, kde se táhne pouze rovně a po úhlopříčce. Ženský svět má větší variabilitu, je barevnější, má vícerozměrné výstupy. Na šachovnici se táhne jednak zvykle - rovně, ale taky do různých oblouků a zatáček. Je nám to dáno od přírody, ale vznika tak prostor pro manipulaci, pomstychtivost, zášť, úzkost...
Větší variabilita je chaos, chaos je zánik.
Každý z nás musí někde čerpat energii. Muj oblíbeny zdroj je mužský svět. Chodím si tam pro sílu (fyzickou i psychickou), pro životní rovnováhu, pro moudrost ( např. 2/3 mých oblíbených uživatelů tady na DK jsou muži), pro obdiv (připadá mi tam uprimnejsi), pro živočišné teplo ( bez komentáře) a pro vůni ( to většinou tajně).
Nemůžu říct, ze bych bez mužského světa nevydržela. Vydrzim i poměrně dlouho, mám to vyzkoušené. Robinson taky přežil...
Pokud Ty věříš v ženský svět, tak já, v tomto kontextu, věřím v symbiozu obou těchto světů. A obou si jich vážím.
“ za vším hledej ženu “ ...... a co když už ženy ve světě rozhodují ??
Oficiálně určitě. :)
Ale každopádně je myšlenka Ženského světa krásná a povznášející.
Možná je to momentálním rozpoložením mé osoby , ale ženský nebo mužský svět? ... ženská falešnost a mužská ješitnost vládnou ruku v ruce se silou a nízkým IQ dotyčného vláce nebo vládkyně, který momentálně světem vládne. Ženský svět dokáže být mnohem tvrdší a krutější , než mužská síla. Mužský svět dokáže být mnohem křehčí a upřímnější než všude zmiňovaná ženská slabost.
Text příspěvku byl upraven 08.02.21 v 11:33
Vložit příspěvek