Cukr, sůl, tuk hodnocení
Michael Moss
Poutavé, napínavé a nesmírně zajímavé čtení o tom, jaké taktiky a nezdravé technologie se používají při výrobě a distribuci průmyslově zpracovávaných potravin, jako jsou různé sladké tyčinky a sušenky, bramborové lupínky, polotovary, slazené nealko nápoje a jiné pochutiny plné cukru, soli a tuku . A to vše jen s jediným záměrem - neustálé zvyšování zisků potravinových gigantů na úkor našeho zdraví. Tuto knihu napsal americký investigativní novinář, který odhaluje, jako potravinové společnosti manipulují s lidmi za účelem zvýšení svých zisků. Dlouhá léta sledoval praktiky potravinářského průmyslu ve světě, které se díky globalizaci propracovali i do našich zemí. Měl možnost nahlédnout do tajných materiálů potravinářských společností, o kterých veřejnost nemá ani tušení. Zjistil jak se tyto společnosti podílejí na výzkumech vlastních potravin a jak jejich chuťově ovlivňují, abychom si je podvědomě znovu a znovu kupovali. Také odhalil, jako jsou vláda a soukromí inspektoři úzce propojeni s těmito společnostmi.... celý text
Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: 2015 , EugenikaOriginální název:
Salt Sugar Fat, 2013
více info...
5 |
|
1 x |
4 |
|
3 x |
3 |
|
0 x |
2 |
|
1 x |
1 |
|
0 x |
odpad |
|
0 x |
Hodnocení knihy Cukr, sůl, tuk: 76 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 5
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení ve statistice nahoře, se všemi hodnotícími níže.