Hanácká kuchařka - volné pokračování hodnocení
Miloslava Hošková , Zita Chalupová
Krajina Hané je rozlehlá rovina rozkládající se od Loštic až za Kroměříž. Je pokryta obilnými lány a řepnými poli, které lemují toky řek dávajících Hané své jméno – říčka Haná a řeka Morava. Byl to vždycky bohatý a úrodný kraj obývaný lidmi, kteří byli hrdi na to, že jsou Hanáci. Zhruba do konce 18. století nevíme o stravě našich předků na Hané mnoho určitého. Oblast Hané byla osídlena obyvatelstvem závislým na zemědělské výrobě a vzhledem k tomu, že se jedná o oblast obilnářskou, základ pokrmů tvořily převážně obilniny nebo moučná jídla. Dokud se jídelníček lidí žijících na venkově řídil především tím, co se získalo vlastní prací - pěstováním zemědělských.... celý text
Zatím zde nejsou žádná hvězdičková hodnocení. Knihu můžete ohodnotit hvězdičkami nad její obálkou.