Počátky českého cukrovarnictví: Monografická studie o dějinách cukrovarnického průmyslu v českých zemích do roku 1850 hodnocení
Oldřich Říha
Práce po přehledu vývoje cukrovarnického průmyslu pojednává o rafinaci třtinového cukru a o rafinační technice, nastiňuje první pokusy o výrobu řepného cukru, sleduje výrobu řepného cukru v době kontinentálního systému a výrobní techniku v tomto období, zachycuje počátky moderního cukrovarnického průmyslu a cukrovarské technologie a všímá si hospodaření cukrovarů jako průmyslových jednotek.... celý text
5 |
|
0 x |
4 |
|
1 x |
3 |
|
0 x |
2 |
|
0 x |
1 |
|
0 x |
|
0 x |
Hodnocení knihy Počátky českého cukrovarnictví: Monografická studie o dějinách cukrovarnického průmyslu v českých zemích do roku 1850: 80 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 1
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení v grafu nahoře, se všemi hodnotícími níže. Ti, jejichž hodnocení se zatím nezapočítává, mají za svou přezídvkou označení (n).
Autorovy knížky
1976 | Počátky českého cukrovarnictví: Monografická studie o dějinách cukrovarnického průmyslu v českých zemích do roku 1850 |