Výživou proti rakovině hodnocení
Richard Béliveau
Prevence rakoviny pomocí stravy Onkologové a autoři knihy Výživou proti rakovině, Richard Béliveau a Denis Gingras dávají návod jak účinně vhodně zvolenou stravou zabránit vzniku a postupu rakoviny. V době, kdy se rakovina stala celosvětovým „strašákem“, přicházejí dva onkologové z kanadského Québecu s návodem, jak se proti této zhoubné nemoci chránit správnou výživou. Úvodní kapitoly jsou věnovány stručné charakteristice rakoviny, jejím příčinám, vývoji a léčbě. Hlavní část knihy se zabývá otázkou, jakou roli hraje v tomto procesu strava, zejména pak potravinami, které tuto nemoc zpomalují či dokážou její postup zastavit. Nejnovější výzkumy ukazují, že kromě ovoce a zeleniny i další potraviny jako zelený čaj, červené víno nebo čokoláda obsahují protirakovinné složky. Každodenní vhodně zvolená strava tedy může působit terapeuticky – výživa se tak může stát prostým, ale účinným prostředkem proti vzniku a postupu rakoviny. Závěrečná kapitola obsahuje soubor praktických rad pro nemocné a vyvrací některé „potravinové mýty“. Nákladně vypravená publikace obsahuje velké množství barevných obrázků, diagramů a grafů.... celý text
Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2008 , VyšehradOriginální název:
Les aliments contre le cancer, 2005
více info...
5 |
|
7 x |
4 |
|
2 x |
3 |
|
0 x |
2 |
|
0 x |
1 |
|
0 x |
ztráta času |
|
0 x |
Hodnocení knihy Výživou proti rakovině: 96 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 9
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení ve statistice nahoře, se všemi hodnotícími níže.
Štítky knihy
rakovina, nádory zdravá výživa
Autorovy další knížky
2008 | Výživou proti rakovině |
2009 | Zdravým vařením proti rakovině |
2016 | Jak předcházet rakovině a snížit riziko jejího výskytu |