10 pravd a spousta odvahy

10 pravd a spousta odvahy
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474229/bmid_10-pravd-a-spousta-odvahy-gt1-474229.jpg 4 75 75

S opravdovými přáteli můžete žít několik životů najednou. Volné pokračování bestselleru 10 rande naslepo. Olivie je premiantka, ale teď jí kvůli jednomu malému přešlapu hrozí, že nedokončí střední školu. Má týden, aby vše napravila – a zároveň musí celý průšvih utajit před svou rodinou. Dokáže Olivie skrýt, že musí dobrovolničit na golfovém hřišti, i když jí máma dala do mobilu sledovací aplikaci? Mohlo by to vyjít… pokud Charlie, Wes a Sophie přistoupí na její trhlý plán a s pomocí jejího telefonu budou předstírat, že jsou ona.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo

10 Truths and a Dare, 2021

tessalovesbooks
31.08.2021 4 z 5

I přesto, že mi zápletka 10 pravd a spousty odvahy přišla trošičku zvláštní, nemění to nic na tom, že autorka píše prostě skvěle a celá knížka se tak čte velice dobře a rychle. Jelikož většinu postav známe z předchozího dílu, autorka nemusela věnovat tolik času jejich popisu a mohla se více soustředit na ten samotný příběh (což však nutně neznamená, že abyste mohli číst 10 pravd a spoustu odvahy, musíte číst i 10 rande naslepo, jen si tím vyspoilerujete některé věci) Super bylo taky to, že v průběhu vyprávění se střídalo více postav a ne jenom hlavní "protagonistka". Romantická linka byla hodně pomalá a neměla zde tolik prostoru, jak jsem si představovala, což ve výsledku však vůbec nevadilo, protože nejlepší na téhle knížce je za mě stejně ten humor a všechny ty rodinné vztahy. Doufám, že se v budoucnu dočkáme dalších dílů i o ostatních rodinných příslušnících.

4⭐/5⭐ Tak dobré jako 10 rande naslepo mi to nepřišlo, ale i tak to byla super oddechovka přímo jako dělaná na léto.

Za knihu děkuji Albatros Media

Pedruska01
20.08.2021 5 z 5

Těšila jsem se. Od autorky jsem četla vánoční příběh - 10 rande naslepo, který byl vážně úžasný, a tak bylo jasné, že musím jít i do téhle knihy. Měla jsem velkou radost, když jsem se dozvěděla o další autorčině knize u nás. Bylo to hrozně milé, oddechové, bezva styl, tempo, neskutečně čtivá věc. Stránky lítaly jedna za druhou, až mi to bylo líto, za jak krátkou dobu jsem to přečetla. Autorka opravdu umí psát, o čemž jsem se přesvědčila už při čtení její první knihy, hrozně se mi to líbilo. Opět jsem se vrátila k těm hrdinům, které jsem už znala a dávno si je oblíbila, ta rodina je vážně obrovská a dost šílená, ale jinak super, člověk si je musí i přes to všechno hrozně zamilovat (teda až na výjimku Ďábelských dvojčat, které ale kupodivu tady nebyla tak hnusná). Príma nápad, rozhodně vydařená věc.
Hlavní hrdinka Olivia, ať mi to odpustí, ale moc si ji z předchozí knihy nepamatuju, každopádně, po novu, měla jsem ji ráda, dokázala jsem se do ní vcítit a musela jí jednoznačně fandit. Protože pěkně jí teklo do bot a času moc neměla. Upřímně, nejdříve by mě klepla pepka a pak bych byla na sebe pěkně naštvaná, a to o dost víc, při vědomí, že je to jen hloupý tělocvik. Dělala tolika dalších předmětů, tolik úsilí a ona vybouchne tady? Jako vážně, bylo to o nervy, Olivii se vůbec nedivím. Co všechno musela absolvovat, bylo dost náročné - a to se jednalo jen o pár dní, včetně plánu, který zahrnoval její přátelé/rodinu alias Fantastickou čtyřku. Bylo neskutečné, kolik těch akcí měli naplánovaných. A to vlastně jen kvůli její mámě a té aplikaci. Pane bože, ta ženská byla sice milá, ale pekelně otravná. Tohle v reálu nejde přežít. Osobně bych s tím měla ohromný problém, věčné kontaktování, navíc o nepodstatných věcech! Uf, tohle prostě ne. Ale zvládlo se. Však ta partička, si s tím poradila dobře, i když se jim to místy dost trhalo. Bylo jasné, že to nevydrží, ale přála jsem jim to. Však cením, že pak hrdinka šla s kůží na trh - ono to asi nemělo cenu tajit, i když to dopadlo dobře, za což jsem moc ráda.
Znovu setkání s tou rodinkou a především se čtyřkou nebo spíše trojkou, když pominu hlavní hrdinku bylo hrozně milé. Líbilo se mi, jak stáli při sobě, bojovali za jednu věc, dělali vše pro druhého. Krásný kamarádský/rodinný vztah. Dlouho jsem přemýšlela a neměla v tom jasno, kdo bude partnerem Oli. Objevoval se adept Locke a Leo. Ani jeden mi nepřišel špatný, přesto mě autorka pěkně napínala. Opět cením, že to nebylo profláknuté hned z kraje.
Nakonec ten, co vyhrál byl fajn, oblíbila jsem si ho a neměla jsem proti němu výhrady. U toho druhého bych přivítala aspoň ještě stránku, protože pořád si myslím, že něco chtěl ještě. No neva. Trenér golfu, který si vzal Oli pod křídlo byl celkem ras, což jsem však chápala, a i přes to všechno mě hrozně mile překvapil. Byla jsem moc ráda, že tak učinil.
Celkový příběh měl zajímavý námět, byl hezky zpracovaný, napsaný a originální. Strašně mě bavil a líbil se mi. Jen nerada jsem odkládala knihu z ruky. Svým způsobem se jedná o takovou jednohubku, která je neskutečně milá, úsměvná, oddechová, vztahová, ale dokáže být i dojemná. Úžasný příběh. Bylo to hodně dobré, úplně stejně jako první kniha. Vysoká úroveň v takovém typu příběhu. Autorku bych přiřadila do skupiny, kde je i moje oblíbená Westovka.
Moc se mi to líbilo a ohromně jsem si to užila. Neskutečně mi to sedlo a zahřálo mě to. Tohle rozhodně doporučím a hodnotím plným počtem hvězd, jednoznačně si to ta kniha zaslouží. A stejně jako u knihy první, tak i u druhé, hodně doufám, že se s autorkou zase setkám. :)

nela3812
06.08.2021 5 z 5

Poslední vánoce byli ve znamení 10 rande naslepo a letošní léto se nese ve znamení 10 pravd a spousty odvahy. Po první knize mi tato druhá nemohla uniknout a sáhla jsem po ní hned v předobjednávce u albatrosu.

Ráda bych vás ještě varovala, že kniha obsahuje spoiler - odhaluje čtenáři s kým skončí Sophie v předchozí knize.

Námět mě nadchl do takové míry, že mám chuť si se svou nejlepší kamarádkou vyměnit mobilní telefon a zjistit, zda by si toho ostatní v mém okolí všimli.

Všechny postavy už známe z předchozí knihy a autorka se tak nemusí zabývat jejich opětovným popisem, což jí dává o mnoho více prostoru pro samotný příběh. Celý příběh je kouzelný, nechybí pomalá a roztomilá romantická linka s hlavní hrdinkou, kterou podporuje především Charlie, jež se snaží "nenápadně" domluvit Olivii rande ve chvílích, kdy má její telefon v rukou.

Uznávám, že důvod proč vše před rodinou tají je trochu hloupý, nicméně není nereálný. Na druhou stranu tedy hlavní hrdince rozumím a pravděpodobně bych se na jejím místě zachovala stejně, abych rodinu nezklamala.

Oliviina máma je sice sympatická, ale tolik zpráv co posílá? To je opravdu šílené. Myslím, že rozebírat spodní prádlo pod každé oblečení, co si vyberu, s mamkou opravdu nechci.

Opět se jedná o pohodovou letní romantiku, se kterou rozhodně nesáhnete vedle. Troufám si říci, že se místy budete uculovat jako sluníčko a od srdce se zasmějete. Takže opět 5/5, já prostě nemohu jinak.

Vyměnili by jste si se svou kamarádkou/sestrou mobil a na den hráli tu druhou? Poznalo by to vaše okolí?

2021  75%10 pravd a spousta odvahy
2020  84%Mojich 10 rande naslepo