První slovo platí přehled

První slovo platí
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540254/bmid_prvni-slovo-plati.jpg 4 48 48

Evie Porterová má všechno, co by si milá jižanská dívka mohla přát: dokonalého, starostlivého přítele, dům s bílým plotem a zahradou, přátele. Má to jediný háček: Evie Porterová neexistuje. Jako první se dozví novou identitu: Evie Porterová. K tomu jí její tajemný šéf pan Smith přidělí místo a Evie si o městě a lidech, kteří tu žijí, zjistí všechno, co potřebuje. Pak přijde na řadu cílová osoba: Ryan Sumner. Posledním dílkem skládačky je úkol. Evie nezná skutečnou identitu pana Smithe, ale ví, že tenhle úkol bude jiný. Ryan se jí dostal pod kůži a ona si začíná představovat jiný život. Jenže zrovna teď nesmí udělat žádnou chybu – zvlášť po tom, co se stalo minule. Ale hlavně proto, že se ve městě objevila její dvojnice s identitou, kterou Evie moc dobře zná – s jedinou identitou, kterou celý život pečlivě střežila. Jako by stála tváří v tvář sama sobě. Evie musí zůstat o krok napřed před svou minulostí a zároveň zajistit, aby před sebou vůbec ještě měla budoucnost. V sázce už nemůže být víc – ale Evie měla vždycky ráda výzvy...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Metafora

First Lie Wins, 2024

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize První slovo platí. Přihlašte se a napište ho.

kramlinka88
09.11.2024 4 z 5

Kniha je rozdělená do ne moc dlouhých kapitol, takže se dobře a svižně čte a střídají se nám zde linky z minulosti a současnosti.

Příběh nám ze svého pohledu vypráví mladá dívka Evie, která má momentálně vše, co si dívky v jejím věku můžou přát. Skvělého a zajištěného přítele, s velkým domem, zahradou. Bezstarostný život....ovšem není všechno zlato, co se třpytí a tak postupně odkrýváme Eviinu pravou identitu, její minulost a hlavně velmi specifické zaměstnání.

Musím říct, že začátek knihy byl opravdu skvělý, tajemná dívka, tajemná minulost a tajemný šéf. Je zde velký prostor pro fantazii čtenáře, jak to všechno asi nakonec bude. Což se mi moc líbilo, mám ráda knihy, u kterých musím zapojit mozkové buňky :-)

Jen bohužel střed knihy mi přišel malinko překombinovaný a hlavně neuvěřitelný a to je hrozná škoda :-( Závěr a samotné rozuzlení už byly zase super, jen škoda té druhé třetiny knihy, stačilo jen malinko ubrat.

Celkově se mi kniha líbila a určitě ji doporučím i dál :-) Je to zase trošku něco jiného, než klasické thrillery, takže určitě stojí za přečtení.

Ophelie
01.11.2024 3 z 5

Bavilo mě to, děj byl napínavý, prolínání dvou rovin vyprávění příběhu přidalo tajemnější zápletku, rozuzlení celkem překvapivé, ale už jsem četla lepší thrillery, žádné "wow" se na konci nekonalo. Chybělo mi takové to pohlcení dějem, kdy musím číst dál a dál, dokud to nedočtu, až tak mě tato kniha bohužel nechytla. Možná nejsem úplně cílovka tohoto typu thrilleru. Čtení rozhodně nelituji, bylo to fajn, ale asi jsem od knihy (vzhledem k vysokému hodnocení) čekala něco víc.

akinomV
28.10.2024 4 z 5

Hodnotím 4,5* a jsem opravdu velmi spokojená. Knížku jsem si užila a při dočítání jsem vydržela i přes půlnoc, tak chytlavé to bylo! Kdo má rád britský seriál Podfukáři, tohle se vám bude líbit. Půl hvězdy dolů je jen proto, že oproti jiným 5* tomu chybělo něco málo k dokonalosti, protože knížku jsem přečetla, ale nepotřebuji se v hlavě k ní vracet. Ale to je čistě můj pocit.

Pozlacená, Všemi smysly a další knižní novinky (30. týden)

21.07.2024

Když jsme byli sirotci, Přelomená čepel a další knižní novinky (29. týden)

14.07.2024

Kniha První slovo platí v seznamech

Ashley Elston
americká