1000 ptáků
kolektiv autorů
Ptáci člověka odjakživa fascinovali: po celém světě lidé obdivují jejich elegantní let, nádherné peří a líbezný zpěv. S touto knihou se vydáte na objevnou cestu pestrým světem ptáků! Fantastické barevné snímky předních fotografů představují ty nejhezčí a nejznámější ptáky všech kontinentů z té nejtěsnější blízkosti - od domáckých evropských druhů přes pestrobarevou ptačí říši jihu až po ledové oblasti Antarktidy. Získáte stručné a přehledné informace o životních prostorech ptáků, o jejich rozšíření, druhovém zařazení a velikosti. Texty odborné i zábavné zároveň nabídnou řadu zajímavostí a nových poznatků o nejdůležitějších určujících znacích, způsobu života a odchovu mláďat, ale i o typickém chování ptáků a o jejich zpěvu. Získáte zkrátka obsáhlý přehled o ptačí říši s mnoha barevnými fotografiemi. Ptáci člověka fascinovali odjakživa. Náš zájem ustavičně vzbuzuje zvláště jejich schopnost letu. A právě létání je důvodem toho, že ptáci osídlili takřka všechna stanoviště a tím vyvinuli mimořádnou rozmanitost druhů. V této knize vám představíme tisícovku z více než 9000 ptačích druhů celého světa. Velká obrazová encyklopedie přináší obsáhlý přehled o ptačí říši s nádhernými barevnými fotografiemi.... celý text
Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: 2007 , Svojtka & CoOriginální název:
1000 Vögel, 2006
Tato kniha mi už několikrát pomohla identifikovat neznámého ptáka z fotografie. Pro člověka, který rád sleduje naše i exotické ptáky rozhodně doporučuji. Je tam hromada pěkných fotek a u popisů je dopsáno, která fotografie k němu patří, takže neexistuje, že by jste měli mylnou představu o vzhledu ptáka.
Pokud nevíte, jestli ji chcete nebo ne, tak já bych do ní na vašem místě šla. Bez pochyb.
ptáci, ptactvo sovy papoušci holubi vodní ptáci kachny draví ptáci exotika zpěvní ptáci
Moc pěkná kniha, nejen že podle ní člověk snadno pozná známé i neznámé druhy ptáků, ale dá se využít i jako skvělá inspirace pro mé malby a kresby.