2000 CREW (obálka s Waughem)

2000 CREW (obálka s Waughem)
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497340/bmid_2000-crew-obalka-s-waughem-eIa-497340.jpg 4 19 19

Variantní obálka v menším nákladu!! CREW SLAVÍ 25 LET! A k tomu dává sobě i svým čtenářům dárek! Nové vydání kultovních příběhů, které vycházely v úplně prvních číslech původního magazínu CREW! K začátkům magazín CREW neodmyslitelně patří komiksy z 2000 AD. Soudce Dredd, Sláine, Sinister a Dexter… ti pomáhali otevřít českým čtenářům cestu k dospělejším komiksům. A teď přichází ty nejlepší příběhy z prvních, už dávno vyprodaných čísel! Nelítostný soudce Dredd bude bojovat nejen s mumií, ale i se Santa Clausem a velmi specifickým kouzelníkem. Nájemní zabijáci Sinister a Dexter vám pomůžou procvičit si nutná slovíčka, Misionář bude šířit víru (a smrt) na nehostinných pláních postapokalyptického světa… a dorazí i vatikánský likvidátor monster Devlin Waugh, aby si zaplaval v krvi! Ne, od 2000 AD prostě nemůžete čekat obvyklé postavy. Ovšem zato můžete čekat, že se na nich bude podílet komiksový výkvět: Simon Bisley, Dan Abnett, Frank Quitely, John Wagner, Sean Phillips, Grant Morrison, Mark Millar či Dermot Power. Kniha je seznámením s tím nejlepším z magazínu, který ovlivnil celý svět… a z magazínu, který ovlivnil Českou republiku. 2000 AD a CREW opět spolu, v jedné výpravné knize! Všechno nejlepší k našim narozeninám!... celý text

Přidat komentář

Ivan Kučera
07.06.2024 4 z 5

Túto reprezentatívnu a azda i prestížnu publikáciu vydanú k 25. výročiu vydavateľstva CREW, som chcel mať stoj čo stoj a to napriek tomu, že hoci je CREW moje obľúbené vydavateľstvo a pred pár desaťročiami (panebože to uteká) som si kúpil viacero čísel časopisu Crew, tak ma schladil fakt, že tento výber má obsahovať skôr, nazvem to blbinky. Predsa len, mám už 42 a pravdupovediac už si nenáročné oddychové hovadinky neviem užiť tak, ako v 9O. rokoch, taký je život. Sudca Dredd mi nesadol už v slovenskom magazíne Komix Mix a pravdupovediac Sinister a Dexter sú na tom ešte horšie. Napriek tomu som si povedal, že 2000 CREW musím mať. A nakoniec ma to bavilo viac, než som čakal, dokonca aj Sudca Dredd a Sinister a Dexter (tí ma dostali epizódou o dvoch chlapoch v aute, ale chytľavá je i „gramatika“). 2000 CREW som si užil i po nostalgickej stránke, keďže mi umožnila návrat do bezstarostných čias, keď bolo jedným z mojich najväčších životných problémov to, či urobím šoferák skupiny B a T. Nie, nebudem tvrdiť, že daní hrdinovia (a antagonisti) sa po prečítaní 2000 CREW stali mojimi miláčikmi, to naozaj nie, ale či ma to bavilo? Áno, bavilo. Ocenil som parádne rozmery, pevnú väzbu, sympatické, jemnou nostalgiou (bodaj by nie) zafarbené úvodné slovo, masívny rozhovor a som rád, že pred príbehom každej z postáv je umiestnený textový bonus ozrejmujúci ich pôvod. Chýbal mi obsah, ale to je detail.

mirec88
27.05.2024 4 z 5

Jednoznačne výborná zbierka. Všetky príbehy okrem posledného, zároveň najdlhšieho boli super na 5 hviezdičiek, či už Soudce Dredd, Sinister a Dexter aj Misionář. Tam som sa v tej spleti krvi, brutality, humoru a nadsázky proste neskutočne bavil a nahlas sa smial vo vlaku. Čo mi prišlo slabšie, bez nápadu, bez humoru a bez nejakého normálneho deja bol Devlin Waugh, kde body dávam len za skvelú kresbu Seana Phillipsa. Keby to nebola polovica komiksu a dali by tam viac humorných a správne krvavých príbehov, tak by táto zbierka mala 5 hviezdičiek. Takto sú to lepšie 4 hviezdičky. Ale pri prvej polovici sa zabavíte perfektne. Aspoň ja.


Voliarty
20.04.2024 4 z 5

Počiatky Crewe ma trocha minuli a tak sa jednalo o moje prvé stretnutie s niektorými (90%) postavami.

Sudca Dredd - tri príbehy. Dva z toho sú také krátke zábavné blbinky a potom je tu jeden dlhý príbeh s fajn hororovou atmosférou. Ten ma bavil rovnako ako tie kratšie príbehy.

Sinister a Dexter - tri príbehy, ktoré by som prirovnal k tým dvom od Dreeda. Tiež sú to krátke zábavné blbiny. Hlavné duo zabijakov zabaví, naozaj pripomínajú Vincenta a Julesa z Pulp Fiction. A to je len a len dobre.

Misionár - škoda, že sem začlenili len jeden príbeh. Drsný kňaz putujúci zničenou krajinou šíriaci smrť a vieru mi prišiel zaujímavý a rád by som si s ním ešte dačo prečítal.

Devlin Waugh - myslím, že celkom fajn námet je podaný chaotickejšie, ako by musel. Sem-tam som sa mierne stratil, ale len na chvíľu. Hlavný hrdina mi bol miestami mierne nesympatický. Mám ale pocit, že byť mladší, tak si ho asi obľúbim. A koniec bol urýchlený. Ako keby chýbali nejaké stránky.

S týmto zborníkom som spokojný. Uvítal by som nejaké pokračovanie. Prípadne zborníky zamerané na jednotlivé postavy (áno, viem, že Dredd v čase písania tohto komentára má vonku už štyri). Trúfam si povedať, že Crew dobre oslávila svoje výročie.

farb
21.09.2022 4 z 5

Jedu v Crewi už docela dlouho, ale né tak, abych tohle pamatoval, takže pro mě byl tento retro komiksový výběr novinkou....Dredd dobrý, Sinister a Dexter taktéž, Misionáře jsem prozíval, Devlina Waugha jsem si opravdu užil - za mě vrchol výběru. Palec nahoru.

GoodGames
10.08.2022 5 z 5

2000 CREW je návrat v čase do roku 1997, kedy začal vychádzať kultový komiksový magazín Crew a viacerým z nás vtedy ukázal svetové komiksy, ktoré sme dovtedy ani nepoznali. Crew oslavuje 25 rokov tento rok a vydali si naozaj parádny darček plný drsných humorných príbehov s postavami ako Sudca Dredd, Sinister a Dexter či Devlin Waugh. Až na posledný príbeh s Devlinom som sa perfektne bavil a dúfam, že tu niečo podobné ešte vydajú. Musím dať plné hodnotenie, urobilo mi to totiž radosť.

Politre
18.07.2022 5 z 5

Naprosto skvělý béčkový nářez kratších komiksů ze začátku vydavatelství CREW a nutno dodat, že příběhy dostály názvu, protože o krev není nouze. Soudce Dredd mě zaujal natolik, že mám chuť hned nakoupit všechny díly, které tady vyšly. Určitě bych se nezlobil kdyby se vydávaly další podobné sborníky.

Norri
17.07.2022 4 z 5

Nostalgie je nepřenosná a některé věci musí přijít v tu správnou dobu. Tak to zkrátka je. Proto já se budu vždycky rozplývat nad Arnalem a Peruánským deníkem od Saudka, nebo nad Záhadou hlavolamu od Čermáka, zatímco Lobo, Soudce Dredd a Perverzní Páprda mě nechávají mnohem chladnějším. Začátky Crwe mě prostě úplně minuly a ke komiksům jsem se vrátil až v roce 2012 s UKK. Tolik k vysvětlení mého poněkud rezervovaného přístupu k hodnocení těchto, pro jiné lidi kultovních, komiksů v obou Crewích narozeninových dortech.

Jsem rád, že kniha 2000 CREW mi šmakovala mnohem více než Perverzní Páprda. U Soudce Dredda nemám s jeho nadsázkou a s jeho vtipy problém a přišlo mi to docela zábavné. Maestro Prdelini a Vánoční příběh, tedy kratší příběhy, jsou zábavnější a údernější než delší Egyptská kniha mrtvých. Ze Sinistera a Dextera mě bavilo jenom Čekání na kokota. Tam jsem měl ten zmiňovaný pocit podobnosti s Pulp Fiction největší. Misionář má jenom sedm stránek, nejmíň v knize, a jako jednohubka je to fajn. Jinak tam není moc co řešit. Nejdelší je pak příběh Devlina Waugha: Krvavá lázeň, který zabírá půl knihy. Je to takový správný béčkový sci-fi horor. Docela rád bych to viděl jako film. Navíc je to pěkně nakreslené a některé stránky vypadají vážně skvěle.

Ocenil jsem i textové části knihy, tedy předmluvu, povídání o vzniku Crwe a hlavně krátké představení všech postav.

perko
03.07.2022 5 z 5

První díly časopisu Crew se dnes již špatně shánějí, tak jsem sáhl po tomhle kousku. Musím říct, že něco takového jsem přesně potřeboval. Krátké a úderné komiksy z let minulých, to je něco, na čem si poslední dobou začínám ujíždět. Jsem naprosto spokojený a doufám, že podobných kolekcí vyjde více. Pecka!