2000 rad pro naše zahrádkáře
Stanislav Peleška , Franz Böhmig
V nejmodernější a nejobsáhlejší zahrádkářské příručce najdete přesný návod, co kdy na zahradě dělat. Ale nejen to. Kniha je plná dobrých nápadů a inspirujících rad pro každého pěstitele. Text je doplněn přehlednými tabulkami a více než 700 návodnými ilustracemi.
Literatura naučná Zahrada
Vydáno: 2001 , CestyOriginální název:
Rat für jeden Gartentag, 1984
Dobrý rádce pro všechny ty co se se rádi věnují zahrádkaření. Mám jí teprve rok, ale nahlížím do ní poměrně často a čerpám z mnohých rad, ale i tabulek.
Oceňuji pěti ředkvičkami.
Knížku mám jenom půjčenou, ale myslím, že jí budu chtít i vlastnit. Obsahuje spoustu rad, které využije začátečník, ale i zkušený zahrádkář.
P.S. už jí vlastním
Knize nelze vytknout systematičnost a přehlednost. Na druhé straně, jelikož se v podstatě jedná o encyklopedii, zákonitě nejsou některé věci rozebrány do hloubky. Přesto bych knihu hodnotil jako dobrý manuál pro zahrádkáře- začátečníky.
Skvělá knížka, pěkně zpracovaná, každý měsíc rozepsaný, mám ji doma už nějaký ten pátek.
Dědictví po nějaké zemřelé tetě moji tchýně. A babička bydlí na bytě, tak jsem ji dostala já, na baráku se zahradou se mi hodí víc
Pekne spracovaná kniha pre záhradkárov, mesiac po mesiaci, vždy od zeleninovej záhradky, cez ovocný sad a okrasné kroviny, stromy, kvety, až po izbové rastlinstvo. Ešte tak "zostrihať" ju o tie večné "rady" týkajúce sa hnojenia a bolo by to perfektné...
V porovnání s množstvím vydávaných různých publikací, mnohdy se jen odborně a nově tvářících, je tato dobře a hlavně přehledně uspořádaná a je dobrou pomůckou i pro zkušenější zahrádkáře.