Panenka
Ed McBain
Byla krásná, elegantní, obdivovaná a bohatá. Pracovala jako modelka a neměla v módní branži konkurenci – dokud ji v jejím luxusním bytě nezastihla smrt. V době, kdy vrah bezbranné ženě zasazoval rány nožem, seděla ve vedlejší místnosti její pětiletá dcerka a vyděšeně k sobě tiskla svou oblíbenou panenku. Detektiv Steve Carella a jeho kolegové z 87. revíru řeší nesmírně komplikovaný případ, který je zavádí do světa lesklého pozlátka i mezi ztracené existence klesající na lidské dno. Na samém počátku vyšetřování se Carella náhle beze stopy ztratí a všichni jeho kolegové i rodina ho považují za mrtvého. Celé oddělení teď musí pátrat nejen po vrahovi krásné modelky, ale také po oblíbeném detektivovi, jehož zmizení s případem zřejmě souvisí. A musí najít i malou dětskou panenku, která zná odpovědi na všechny otázky…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno:Originální název:
Doll, 1965
![Melaanie Melaanie](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/31736/melaanie-kwk.jpg?v=1540976579)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Po dlouhé době jsem se zase pustila jedné z knih McBaina a musím říct, že do samého konce jsem nevěděla, kdo by mohl být tím vrahem. Knížka byla super napínavá a četla se mi dobře jako všechny od McBaina, které jsem doposud přečetla.
![ForiCZ ForiCZ](https://www.databazeknih.cz/img/users/20_/20185/foricz-hcI.jpg?v=1550433284)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Četl jsem povinně k maturitě a musím říct, že po Smrti obchodního cestujícího to bylo pohlazení. Z časové tísně jsem knihu přečetl během jediného dne a styl autora mě docela chytil. Četlo se to dobře, mělo to spád, prakticky žádná hluchá místa, super! McBaina si rád přečtu znovu.
Nakonec to byla ta knížka, kterou jsem si u ústní zkoušky vytáhl. Zajistila mi osm bodů z deseti, takže si nemám nač stěžovat.
![allblacks allblacks](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/31109/31109-7nP.jpg?v=1455722360)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
87 revír je senzační počtení. Už si ani moc dobře nepamatuju co všechno jsem četla a tak mám některé knihy dvakrát.
Skvěle napsáno, napínavé od začátku a do konce.