Postrach přehled
Ed McBain
Detektivové 87. policejního revíru tentokrát stojí před dvěma velkými případy zároveň. Někdo vraždí mladé nadějné sportovkyně a jejich těla zanechává v ulicích města kuriózním způsobem umístěná. Jiný zločinec zase přepadává a znásilňuje mladé ženy a neváhá je pronásledovat až do bytu. Jde o zločiny prováděné mimořádným způsobem, a tak není lehké pachatele dopadnout, ale detektivové Carella, Kling, Meyer a Hawes s policistkou Rawlesovou nakonec případy vyřeší. Zdroj BBart... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2007 , BB artOriginální název:
Lightning, 1984
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Postrach. Přihlašte se a napište ho.
Můj oblíbený McBain opět v akci. Další zajímavý příběh plný napětí. Kniha se velmi dobře četla, příběh byl napínavý a místy mě opravdu mrazilo. Dokonce jsem se přistihla, že venku potmě jsem se více koukala kolem sebe. Rozhodně stojí za přečtení.
Líbilo se mi, že děj se odehrává nějak tak, jak to asi ve skutečnosti bývá - se spoustou detailů, které se i opakují a detektivové se jimi musí prokousávat, ať je to nudí sebevíc. Na konci pátrání je někdy i úspěch, a to je pak štěstí.
V tomto románu jsou propojena pátrání dvě, z nichž první mi připadá velmi profesionální, druhé obsahuje nepochopitelné hrubé chyby. Nechápu, jak by mohla "volavka" sama zneškodnit silného muže s nožem. Nechat ji na ulici bez jištění kolegy, to snad ani není možné. A její nadšení k pokračování ve stejné práci po prodělaném traumatu? Hvězdička dolů!
Kniha Postrach v seznamech
vraždy vydírání znásilnění detektivní drsná škola nátlak vrazi vývojové poruchy
(SPOILER) Vynikající. Pověšené dívky: šílený motiv. Znásilnění: každá žena ať o svém těhotenství rozhoduje sama, ale takhle to řešit? Znásilnění je odporný zločin, který bych trestal jako vraždu.
Velmi uspokojivé.