Panenka
Ed McBain
Detektivní román amerického autora, navazujícího na styl tzv. „drsné školy“, zachycuje vraždu mladé manekýnky v jejím bytě, zatímco vedle v pokoji si hraje její pětiletá holčička s panenkou. Tato panenka přivede později sympatického a čtenáři již známého detektiva Carrelu na stopu vrahovi, avšak uvrhne ho zároveň i do léčky, v níž se ocitá na hranicích života a smrti. Tým detektivových spolupracovníků rozřeší případ opravdu v kritické chvíli.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 1996 , Český spisovatelOriginální název:
Doll, 1965
Četl jsem povinně k maturitě a musím říct, že po Smrti obchodního cestujícího to bylo pohlazení. Z časové tísně jsem knihu přečetl během jediného dne a styl autora mě docela chytil. Četlo se to dobře, mělo to spád, prakticky žádná hluchá místa, super! McBaina si rád přečtu znovu.
Nakonec to byla ta knížka, kterou jsem si u ústní zkoušky vytáhl. Zajistila mi osm bodů z deseti, takže si nemám nač stěžovat.
87 revír je senzační počtení. Už si ani moc dobře nepamatuju co všechno jsem četla a tak mám některé knihy dvakrát.
zfilmováno detektivní drsná škola
Po dlouhé době jsem se zase pustila jedné z knih McBaina a musím říct, že do samého konce jsem nevěděla, kdo by mohl být tím vrahem. Knížka byla super napínavá a četla se mi dobře jako všechny od McBaina, které jsem doposud přečetla.