90 klasických kníh pre ľudí, ktorí nestíhajú
Henrik Lange
Vtipná kniha o (niektorých) najslávnejších knihách sveta, predstavených čitateľom v troch komiksových obrázkoch, upúta nevšednými autorovými postrehmi a príjemne šokujúcimi morbídnymi ilustráciami. Výborná pomôcka pre všetkých nadšených čitateľov, ktorých mrzí, že nemôžu prečítať všetky knihy sveta, aj pre nečitateľov, ktorým je to absolútne fuk a nechcú s čítaním strácať čas.... celý text
Literatura naučná O literatuře
Vydáno: 2010 , Albatros (SK)Originální název:
90 Classic Book for People in a Hurry, 2007
Nápad je skvělej, ale jeho provedení by možná sneslo více péče. Čtenářská jednohubka, která je o něco horší než její sourozenec 99 klasických filmů pro lidi v kalupu.
Vynikající nápad charakterizovat nejen klasiku ve čtyřech obrazech. Stručné, jasné, vtipné.
Tak tohle je ideální záchodová četba. Někdy vtipná, jindy méně, ale rozhodně přínosná. Nejlepší je Bible a O myších a lidech.
Dlouho jsem se tak nepobavila. To hlavní lze s komiksu pochopit, ale vtip a humorné zpracování ocení jen ten, kdo představovanou klasiku má přečtenou.
Smála jsem se od začátku do konce. Ale nejdřív jsem si musela ty knihy přečíst, abych ty fórky docenila.
Nemám ve zvyku nechávat knížky nedočtené, v tomto případě jsem ale hodně váhal. Nakonec jsem ji "dočetl" ale nějak jsem nepochopil komu je toto dílko určeno. O knihách se nedozvíte skoro nic a nijak pěkné kresbičky mě taky nenadchly. Asi byla chyba ve mě že jsem po této knize sáhnul.
humor komiksy knihy - obsahy a úryvky děl
2009 | 90 klasických knih pro lidi v kalupu |
2010 | 99 klasických filmů pro lidi v kalupu |
Pri prvom čítaní (asi pred rokom) som bola nadšená z nápadu i jeho uchopenia. Pri druhom čítaní vlastne tiež. Otáznikom sa pre mňa stal výber odprezentovaných diel.