A hory odpověděly

A hory odpověděly
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398613/bmid_a-hory-odpovedely-82e-398613.jpg 4 1442 1442

Abdulláh vyrůstá v chudobě afghánského venkova, ale jeho sestru Parí, která už na bratra zapomněla, vychovává bohatá rodina v Kábulu a v Paříži. Příběh ztrát, lásky a obětí se odehrává na pozadí půlstoletí afghánské historie. Autor se v mistrovském vyprávění ptá, zda je lepší být odtržen od rodiny, než trpět bídou; jak silná jsou rodinná pouta a jaké následky mají naše rozhodnutí. A čtenář, pohlcený dojemným i dobrodružným příběhem se ptá autora: sejdou se znovu Abdulláh a Parí? (V Argo vydání třetí.)... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo

And the Mountains Echoed, 2013

monte
12.11.2013 5 z 5

Krásné a dojemné čtení jako všechny knihy tohoto autora.

bosorka
03.11.2013 4 z 5

U obou předchozích knih Khaleda Hosseiniho jsem zdůrazňovala, že umí prostě psát příběhy. To platí i v případě jeho knihy A hory odpověděly. Četla jsem jedním dechem a nepřestala, dokud jsem na posledních stránkách neutřela pár slz. Tentokrát se příběhy odehrávají v různých koutech světa, v různých dobách a hlavními hrdiny je hned několik různých lidí, kteří jsou ovšem vždy nějak osudově spojeni, ač se to zprvu nemusí zdát. Na počátku byli dva sourozenci Abdulláh a Parí a jedno osudové rozhodnutí. Pak už autor splétá další osudy a vrší je nádherně na sebe a vplétá do sebe a to vše mistrně vsazuje do historických kontextů, které k životu jednoduše patří. Krásné i hořké.

oilily65
01.11.2013 5 z 5

Úžasná kniha.....jako obě předchozí knihy K.Hosseiniho se dobře čte,příběh je napínavý,lidský a hořkosladký.....snad pan spisovatel zrychlí tempo a brzy napíše další úžasnou knížku.

akirek
30.10.2013 5 z 5

Lidský a dojemný příběh, ale bez patosu a sentimentality. Určitě si ji zase někdy přečtu, protože obdivuji každého člověka, který není dokonalý a se svojí nedokonalostí se snaží žít co nejlépe.

Paja85
13.10.2013 5 z 5

Krásná kniha která pohltí svými příběhy, přečteno jedním dechem

exitus
19.09.2013 4 z 5

Opět nádherná kniha, s jiným formátem, s více postavami, ale i tak chytne za srdce a nepustí. Je pravdou, že autor má výhodu v exotičnosti prostředí a kultury, kterou popisuje, jelikož jeho knihy jsou již tak velmi zajímavé. To by ale samozřejmě nestačilo. Pan Hosseini přidává i nádherný jazyk, rozporuplné postavy a velká dilemata. Příběh je opět silný a emotivní a tak to má u krásné literatury být.

bubo bubo
29.08.2013 4 z 5

U nas uz vysla, vcera jsem si ji koupila a pulku zhltla . Khaled jeste nezklamal .