Lovec draků přehled

Lovec draků
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/3256/bmid_lovec-draku-2rT-3256.jpg 5 2433 2433

Strhující drama ze současného Afghanistánu. Autor, kalifornský lékař, inspirován vlastními vzpomínkami, vypráví příběh osudových zvratů, jimiž jeho hrdina Amír prochází od dětství na cestě k dospělému zmoudření nejprve za mírových posledních let afghánské monarchie a poté za sovětské válečné okupace, na útěku z vlasti a při hledání nového života v emigraci. Události těžko pochopitelné krutosti i bezmezné oddanosti a očistné lásky se v tomto bravurně napsaném románu střídají bez sentimentu, bez jediného zbytečného slova. Svou opravdovostí zasáhl čtenáře ve čtyřiceti zemích světa a v milionových nákladech stále zůstává hlavní literární událostí knižních žebříčků. Román byl rovněž zfilmován režisérem Marcem Forsterem v roce 2007...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Rozmluvy

The Kite Runner, 2003

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovec draků. Přihlašte se a napište ho.

Micandy
včera 1.5 z 5

Kniha má vysoké hodnocení, ale mě bohužel nesedla, autorův styl psaní mě nijak neuchvátil a v polovině jsem knihu vzdala. Musela jsem se kolikrát nutit do čtení a to nemám žádnou čtecí krizi.
Přišlo mi , že autor moc tlačí na pilu...

Pavelina
včera 5 z 5

Moje první a jistě ne poslední setkání s autorem. Hezky vystavěný příběh o přátelství, Afghánistánu, emigraci a rodině, která objíma všechna předchozí témata.
Oceňuji opakující se motivy a využití farsí.

Honey0105
06.01.2025 5 z 5

Autora jsem neznala, o obsahu jsem neměla ponětí. Název mi evokoval spíše nějaké fantasy. Stačila jedna stránka, abych se probrala a došlo mi, že o fantasy nepůjde.Což rozhodně nevadí, protože kniha se četla jedním dechem. Skvěle napsané. Plusové body také za slovníček a osu historických událostí na konci knihy.
Afgánistán je pro mě známá, neznámá. I když jde o román, tak jsem se stejně dozvěděla plno informací o afgáncích a o historii jejich země.
Po dočtení nemám slov. Pobrečela jsem si, fandila jsem, modlila se a následně si objednala další knihy od autora.
Rozhodně se chystám i na filmové zpracování, které je také dobře hodnocené, ale všem doporučuji přečíst hlavně knihu.

Prosincové knižní novinky

14.12.2016

,,Na vysoké hoře jsem stanul, a volal Alího, Lva božího. Alí, Lve boží, králi nad lidmi, dej radost našim smutným srdcím."

Ocenění knihy (2)

2006 - Grand prix des lectrices de Elle (Novels)
2004 - YALSA Book Awards (Axel Awards)

Zfilmováno

Lovec draků (2002)