A neostal ani jeden
Agatha Christie
A neostal ani jeden je azda najslávnejšia kniha Agathy Christie – na celom svete sa z nej predalo vyše sto miliónov výtlačkov. Obľubu si získala aj jej divadelná adaptácia a niekoľkokrát bola úspešne sfilmovaná. Dej románu nás zavedie na neobývaný skalnatý ostrov pri pobreží Devonu, kam skupinu desiatich ľudí pozval majiteľ prepychového sídla pán Amis. Tajomný hostiteľ sa však neukáže a hostia čoskoro pochopia, že na ostrove sú ako v pasci. Situácia sa dramaticky vyhrotí, keď neznámy hlas z gramofónu každého z nich obviní, že zapríčinil smrť človeka. A tak ako ubúda černoškov v detskej riekanke, vo vile postupne ubúda hostí, ktorých vraždí chladnokrvný šialenec. Najdesivejšie však je, že vrahom je jeden z nich...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2010 , Slovenský spisovateľOriginální název:
Ten Little Niggers / And Then There Were None, 1939
Když jsem s Agathou začínala bylo mi doporučeno sáhnout po téhle knížce. Příběh byl strhující, stejně jako konečné vyústění. Ačkoliv na básničky ve škole "tupá", tahle se nedá nezapamatovat (asi stejně jako básnička v Noční můře z Elm street :-) Styl této královny detektivek je lehký, krásně čtivý, příběhy mají smysl a většinou překvapivý, ale logický konec. A přestože jsem pak přesedlala na pána s knírkem - Hercula Poirota, tak tahle knížka prostě zůstane má první. Díky
P.S.: po přečtení jsem srovnávala, jestli i já bych dala stejné pořadí za jejich "hříchy" a většinou jsem se s Agathou ztotožnila.
Příběh ve kterém má umřít deset lidí tak, aby to nevypadalo podezřele či trapně umí napsat jen královna zločinu Agatha Christie.
Velice napínavý a až do konce jsem neměl ani tušení kdo z nich je vrah.
No, jak to jenom říci? Asi použiju slova mojí mamky, která pronesla poté, co jsme dnes zhlédly filmové / seriálové zpracování: "Bylo to hrozně zajímavé, ale jednou to stačilo. Nic pěkného mi to nepřineslo."
Moje pocity to vystihuje naprosto přesně. Kniha je neskutečně čtivá, příběh bravurně vystavěný, napínavý, nutí vás přemýšlet, ale ve své podstatě (pokud se nad tím jeden OPRAVDU zamyslí), tak je to příšerné. A. Christie je skutečně mistryně v oboru, o tom se s nikým přít nebudu, ale že bych měla nutkání si knihu číst znovu nebo si ji koupit (či znovu zhlédnout film), tak to ANI OMYLEM.
Tohle byla moje první "Agáta"... Hezké, čtivé, napínavé, ale nejlepší byl ten konec... několik závěrečných stran jsem doslova hltala cestou domů a modlila se, abych do někoho nevrazila nebo do něčeho nešlápla :D Určitě se chystám na něco dalšího od Christie ;)
Geniální. Jednoduchý, svižný (možná trochu předvídatelný - to je ale omluvitelný), prostě super!
"Díky" chřipce a pálícím očím, vyslechnuto formou audio knihy.Skvělé ! Uvědomila jsem si, že díky všelijakému vizuálnímu zpracování děl Agathy Christie,stále omílanému v TV, jsem její spisovatelské umění dosud dostatečně nedocenila.
Agatha Christie je bezpochyby královnou detektivek a u tohoto díla jsem si to jen potvrdila. Naprosto neskutečný příběh, který mi chvílemi naháněl strach. Stále jsem přemýšlela nad tím kdo to byl. A proto jsem závěr knihy přečetla jedním dechem. Opravdu skvěle promyšlený příběh, vřele doporučuji!
První detektivka která mě opravdu zaujala a kterou jsem přečetl jedním dechem. Takže vlastně kniha která mi otevřela zase úplně nové literární obzory.
Agatha Christi je královnou detektivních příběhů. Prostě je. Je skvělá, zajímavá, vtipná, nelibuje si v krvi, ale v popisu lidí. Příběh je velice známý a přesto nebudete zklamáni. Jedním slovem: skvělé.
Jedna z nejlepsich knih od Agathy Christie. Vyzaduje pozornost, dava prostor samostatne dedukci, je kreativni a originalni. Christie ma uzasnou znalost ruznych negativnich lidskych vlastnosti a pritom dokaze psat postavy velmi opravdove. Nikdo neni jen 'zaporak', ac ma ve skrini nepekneho kostlivce.
Zaver knihy je skvely a necekany. Rozhodne doporucuji.
Zpočátku byla pro mne kniha nudná, načež jsem v pozdější fázi knížky zjistila, že pro mě natahovaný začátek byl dosti podstatný. Kniha se mi neuvěřitelně líbila, byla to má první detektivka od A. CH., ale rozhodně ne poslední. Dech beroucí příběh a překvapivý, nečekaný závěr. Přečteno za jeden den.
Četla jsem dááávno:) pak skvělé představení v ABC. Hned bych si ji zopákla, mít o trochu víc času:)
Jedním slovem "úžasné". Kniha se čte úplně sama a nudit se u ní prostě nelze. Na pár stránkách fenomenální detektivka. Teprve závěr všechno objasnil. Vřele doporučuji.
Naprosto fenomenální!!! Neustále všichni měli na mysli jen jedno: Kdo to jen může být??? Konec mě bombasticky neohromil, jen jsem potřebovala ten závěr. Jsem také spokojena s počtem listů v knížce, proto jsem ji také tahala všude, kde bych se mohla nudit ;)))
100% stojí to zato... ^_^
Naprosto skvělý zážitek! Agatha mne už několikrát překvapila svým uměním, ale tohle bylo něco :) a dostala mne, protože jsem netušil, jaké rozuzlení na mne čeká a musel jsem knihu dočíst na jeden nádech:)
vraždy detektivní a krimi romány smrt zfilmováno ostrovy anglická literatura sérioví vrazi plánovití, inteligentní vrazi zfilmováno – TV seriál detektivky podle říkanek
2017 | Deset malých černoušků |
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Tuhle knihu jsem dlouho neznal a přečetl ji až díky čtenářské výzvě. Byl jsem překvapen a unešen. Dokonalé.