A neostal ani jeden

A neostal ani jeden
https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64968/bmid_a-neostal-ani-jeden-eYu-64968.jpg 5 5961 5961

A neostal ani jeden je azda najslávnejšia kniha Agathy Christie – na celom svete sa z nej predalo vyše sto miliónov výtlačkov. Obľubu si získala aj jej divadelná adaptácia a niekoľkokrát bola úspešne sfilmovaná. Dej románu nás zavedie na neobývaný skalnatý ostrov pri pobreží Devonu, kam skupinu desiatich ľudí pozval majiteľ prepychového sídla pán Amis. Tajomný hostiteľ sa však neukáže a hostia čoskoro pochopia, že na ostrove sú ako v pasci. Situácia sa dramaticky vyhrotí, keď neznámy hlas z gramofónu každého z nich obviní, že zapríčinil smrť človeka. A tak ako ubúda černoškov v detskej riekanke, vo vile postupne ubúda hostí, ktorých vraždí chladnokrvný šialenec. Najdesivejšie však je, že vrahom je jeden z nich...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ

Ten Little Niggers / And Then There Were None, 1939

kikiodvi
28.11.2017 5 z 5

Naprosto geniální detektivka! Nevím co víc psát, akorát že Agatha Christie je královnou detektivek nazývána právem.

Kackatlacka
21.11.2017 5 z 5

Tuhle knížku prostě zbožňuju! Já vlastně zbožňuju všechno od Agathy, je totiž geniální :).
No vážně! I když přesně vím,že mě s každou vraždou tahá za nos,stejně jí skočím na špek a jako vždy typuji úplně špatného vraha! Ale lidi! 10x v jedné knížce??
Takhle mě může dostat prostě jenom Agatha :)
Rozhodně doporučuji!! Čtivé,zábavné,napínavé a chytré až do posledních slov!

vendysantos
21.11.2017 5 z 5

Přečteno jedním dechem za jediný den, celou dobu jsem byla v neustálém napětí a podezírala jsem snad každou z postav. Na konci příběhu jsem byla velmi překvapená a zmatená, nic do sebe nezapadalo. Ale četla jsem dál epilog a nakonec Wargraveův rukopis, který všechny záhady vysvětlil a zodpověděl všechny otázky, které mě během celého příběhu napadaly.
Takže za mě geniální kniha s neuvěřitelnou zápletkou a opravdu nečekaným koncem!

KulatyCtverecek
17.11.2017 5 z 5

Kniha která neomrzí. V průběhu mnoha let jsem ji přečetl již několikrát a vždy jsem si ji užil tak jako poprvé, i když jsem už znal jak dopadne. Kniha je výtečně napsaná a příběh čtenáře zcela pohltí a vžije se do pocitů které hlavní aktéři prožívají. Napínavé od začátku do konce.

Lily101
17.11.2017 5 z 5

Po delší době kniha, která mě strhla od počátku do konce. Napsaná velice čtivě, s patřičným nádechem napětí a hrůzy, až jsem se na určitých místech třásla hrůzou, nutící k zapřemýšlení nad tím, kdo za morbiditou stojí. Závěr mě překvapil a vzhledem k tomu, že je to má první kniha od výše uvedené autorky, se jistě nebudu v budoucnu bránit četbě dalších jejích knih. Přečteno za dva dny a nebýt návštěvy, tak věřím, že bych ji měla přečtenou za den :).

martin09
11.11.2017 5 z 5

Bezkonkurenčně nejlepší detektivka co jsem kdy četl. Přečteno za 3 dny.

girdi
08.11.2017 5 z 5

Po přečtení této knihy se nelze divit, že je Agatha Christie dodnes respektovanou královnou detektivek. Příběh je perfektně vystaven, postavy výborně prokresleny, zápletka se postupně stále více zamotává. Děj vás strhne natolik, že knihu nebudete chtít odložit, dokud nebudete vědět, kdo je vrah. Ovšem na rozuzlení si budete muset počkat a to čekání bude plné napětí. Prostě dokonalá detektivka.

NymphMaeve
07.11.2017 5 z 5

Moje srdcovka od A. Christie, mám jí spojenou s Vánoci už od svých 16 let. Každoročně (cca 5 let v kuse) jsem si ji nechávala půjčovat od mamky v práci v knihovně a četla jí po několik večerů jen při svíčce spolu s atmosférou a vůní Vánoc. Dodnes, když si vybavím říkanku z knihy úplně cítím perníčky, františky a cukroví. Tak rafinovanou detektivku s nádhernou atmosférou ostrova, bez jakéhokoliv ponětí pachatele a čtivým stylem to nelze nazvat jinak než - dokonalost sama.

Damato
05.11.2017 5 z 5

Dlouho jsem se detektivkám A. Christie vyhýbala, protože jsem nedočkavec a nemám trpělivost nekouknou na konec detektivky - ale tohle bylo supr, pomalu jsem v noci u čtení ani nedýchala- rozhodně si zaslouží plný počet ....( A co už vůbec nemůžu nikdy přiznat, že jsem si ji našla jen proto, abych měla hotovou čtenářskou výzvu a oddechla si od knižní šifry, kterou letos luští polovina rodiny)

daPhytCZ
28.10.2017 5 z 5

Díky Čtenářské výzvě (kniha odehrávající se na ostrově) jsem se (neuveřitelně pozdě) dostal k této klasice detektivního žánru. A rozhodně jsem nelitoval - pečlivě budovaná atmosféra strachu a nejistoty, perfektně vykreslené charaktery a bezchybný závěr. Přečteno za 2 dny.

zbožňuju_knihy
28.10.2017 5 z 5

Klasika mezi detektivkami... :-)

ddkk
22.10.2017 5 z 5

Kdo by neznal tuto klasiku, navíc zfilmovanou (několikrát...). Je to perfektní detektivka. Kdybych neznala pointu, klidně bych ji četla znovu...kdo ji nečetl, tomu vřele doporučuji.

MiroslavKutík
12.10.2017 5 z 5

Jedna z mála prvních knih od Agáty a hnet nejlepší.
Více takovich knih a budu v ráji.

Torgal
11.10.2017 5 z 5

Moja prvá Agatha Christie. A ak je aj zvyšok jej tvorby tak čtivý a napínavý, tak asi nie posledná. Už dejová synopsa je parádna – desať ľudí pozvaných na odľahlý ostrov, každý z nich má niečo za nechtami, postupne zomiera podľa veršov detskej riekanky. Každému z nich nahliadneme do hlavy (v niekoľkých prípadoch doslova) a sledujeme ich vzrastajúcu paranoju. Je tajomným vrahom tá upätá stará panna? Alebo doktor? Nie, musí to byť predsa ten dobrodruh! Alebo nie? Musím priznať, že identitu vraha som neodhalil, čo vzhľadom na komplikovanosť jeho plánu nie je žiadna hanba. Škoda, že ten plán išiel na hranicu realizovateľnosti a vyžadoval kúsok šťastia a to, aby obete reagovali na situáciu viac menej preňho ideálnym spôsobom. 9/10

Niannie
10.10.2017 5 z 5

Moje první čtení od Agathy Christie a moc se mi líbilo. Chvilku mi trvalo než jsem se začetla, ale zápletka mi přišla originální a zábavná!
SPOILER!
Podezírala jsem snad všechny a pořád se mi nechtělo věřit, že je vrah někdo z těch 10ti lidí na ostrově. A už vůbec by mě nenapadlo, že je vrah jakoby už „mrtvý“.
Skvěle promyšlené!

japan25
01.10.2017 4 z 5

úžasná kniha ale trochu mě štve že vrah je až na posledních šesti stránkách.

Jonna
25.09.2017 5 z 5

Po hodně dlouhé době jsem se ke knize vrátila, a vzhledem k tomu, že jsem sklerotická, tak jsem si i vychutnala (opět) odhalení vraha. Knížka se mi zdála geniální v sedmnácti a líbila se mi i teď. Rozhodně jedna z nejlepších detektivek, co kdy byla napsána. Pár roků počkám, zapomenu, kdo je vrah, a dám si zase repete.

markettH
23.09.2017 5 z 5

Jedním slovem geniální. Konec mi vyrazil dech. Začínám být závislá na knihách Agathy Christie :-).

LahoferRose
17.09.2017 5 z 5

Páni, tak tohle bylo něco! Psychologicky dokonalá detektivka. Druhou půlku jsem dočítala večer a osamotě a měla jsem stejný pocit jako při sledování japonských hororů. Každý zvuk a každý stín mě děsil. Výborně napsané, neustále jsem těkala mez tím kdo je vrah a byla jsem stejně vyděšená a hysterická jako postavy, které jedna po druhé umírají. Brilantní!

monte
16.09.2017 4 z 5

Díky čtenářské výzvě jsem si přečetla toto klasické dílo. A rozhodně souhlasím, že Agatha je královnou detektivek. Moc jsem si to užila, ač jsem vraha neodhalila.