A neostal ani jeden
Agatha Christie
A neostal ani jeden je azda najslávnejšia kniha Agathy Christie – na celom svete sa z nej predalo vyše sto miliónov výtlačkov. Obľubu si získala aj jej divadelná adaptácia a niekoľkokrát bola úspešne sfilmovaná. Dej románu nás zavedie na neobývaný skalnatý ostrov pri pobreží Devonu, kam skupinu desiatich ľudí pozval majiteľ prepychového sídla pán Amis. Tajomný hostiteľ sa však neukáže a hostia čoskoro pochopia, že na ostrove sú ako v pasci. Situácia sa dramaticky vyhrotí, keď neznámy hlas z gramofónu každého z nich obviní, že zapríčinil smrť človeka. A tak ako ubúda černoškov v detskej riekanke, vo vile postupne ubúda hostí, ktorých vraždí chladnokrvný šialenec. Najdesivejšie však je, že vrahom je jeden z nich...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2010 , Slovenský spisovateľOriginální název:
Ten Little Niggers / And Then There Were None, 1939
Parádní dektivka,psychologicke drama..moje první Agatha a zkusim další..Přečteno za den,to se mi snad ještě nikdy nestalo.
Uzasne napsana detektivka. Pribeh skoncil a ja porad nevedela, kdo byl tedy ten vrah :-) Jeste ze tam byl stranku epilog s vysvetlenim. Jedna z mych nejoblibenejsich detektivek od ACh
Neskutečné, kniha která doopravdy vezme dech. Původně jsem myslel, že je na ostrově někdo další, jenže naprosto geniální konec vyvrátil moje tvrzení.
Nejlepší kniha od Agathy Christie. Vřele doporučuji všem i těm, kteří zrovna neholdují detektivkám.
Výborná detektivka, od které je těžké se odtrhnout. A rozuzlení? Perfektní! Ještě na předposlední stránce jsem nevěděla, kdo je vrah...
Výborně napsaná kniha od které se nedokážete odtrhnout. A musím uznat, že ve vrahovi jsem se úplně spletla.
Tak sem si říkal, co je to za knížku, že je to v top 10. A ještě od Agathy Christie. Nezbývalo než to zjistit :-) A chybu jsem neudělal. Výborné charakteristiky postav a opravdu promyšlený děj z tého knihy dělají čtivou detektivku, kterou doporučuji všem. Když bude nálada a venku škaredě, za jeden den nemáte co dělat.
Detektivky jsem nikdy moc nečetl a toto byla moje první kniha od Agathy Christie. Byla úžasná a přečetl jsem jí jedním dechem. Od začátku jsem si myslel, že je to někdo z těch deseti, ale neodvažoval jsem se hádat kdo.
Tohle byla má první kniha od Agathy Christie, kterou jsem četla. Byla mi doporučena a já jsem za to moc ráda. Tuto knihu si klidně přečtu znovu. V půlce knihy jsem měla přibližně čtyři teorie, kdo by mohl být vrahem a nakonec to byla jedna z nich, za což jsem na sebe pyšná.
moje první kniha od Agathy. Byla natolik skvělá, že mě přivedla k dalším. Taky jsem myslela, že je na ostrově někdo další. Agatha umí napnout, zahalit do pochybností a nakonec dá ránu z milosti, protože stejně nepřijdete na to, jak to ve skutečnosti je.
Návrat ke klasice, jednoduché, čtivé, příjemné a napínavé, donutí k zamyšlení, ale stejně jsem celou dobu myslela, že na ostrově je někdo další... Vysvětlení v závěru je chytré a jasné, této knížce není co vytknout.
Velmi pekná úvodná kniha do sveta detektivok, je to jedna z jej majsterských diel. Stojí za prečítanie.
Mnohé už zde bylo napsáno, já jen dodám, že se mi tento zapeklitý příběh (napsaný vlastně na pár stránkách) líbil a poslední kapitola mi lehce asociovala knižní a seriálovou postavu jménem Dexter - kdo znáš, rozuměj :)
vraždy detektivní a krimi romány smrt zfilmováno ostrovy anglická literatura sérioví vrazi plánovití, inteligentní vrazi zfilmováno – TV seriál detektivky podle říkanek
2017 | Deset malých černoušků |
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Vynikající dílo. Má spád, vtip, moc dobře se čte, byla jsem v napětí, jak, kdo a v jakém pořadí podle černouškovské básničky skončí. Pozoruhodné bylo, když se postavy postupně seznamovaly a začaly mít společný zájem (= přežít), hledaly si mezi sebou své spojence, kterým jakoby měly potřebu odůvodnit svoje činy, přestože si samy snažily vsugerovat, že jsou úplně bez viny. Autorčina představivost a důvtip, to je paráda.