A přece jest štěstí
Hedwig Courths-Mahler
Červená knihovna z dob našich (pra)babiček. Šlechtična Marta je dědičkou velkého panství a také sirotkem v područí své ziskuchtivé tety Hermíny. Jaké změny ji přinese do života zchudlý šlechtic Pavel, který se vrací se zlomeným srdcem na sousední panství?
28.09.2021
Jako vždy - kniha této autorky je pro mě vstupenka do minulých časů. Oddechová, nenáročná, s dobrým koncem. A to mám ráda.
08.08.2020
Červená knihovna mé babičky :o), jako -náctiletá jsem doslova "zhltala" všechny romány, co doma měla. Ovšem Hedwig Courths-Mahler patřila k jejím skalním ♥
1991 | Magdin osud |
1992 | Princezna z Nemanic |
1992 | Drama na Glossowě |
2004 | Falešný polibek |
2008 | Zhrzená |
Máte rádi černobílé filmy? Tahle kniha je svým jazykem připomíná, vždyť ji už za chvíli bude sto let. Snad z úcty k tomu stáří jsem přidala třetí hvězdu. Děj je předvídatelný, jak už u červené knihovny očekáváte. Plyne spíš pomaleji, dnešní knihy jsou prostě svižnější. Víc vás chytí a nepustí. Tady je spousta slov, pokojných popisů postav a jejich charakterů. Oceňuji zvlášť snahu autorky o proniknutí i do záporné postavy a její realistické vykreslení. Vše je samozřejmě krásně najivní až na touhu lorda Tarvína, vlastně jsem tam ani nic odvážného nečekala, tak jsem byla překvapená.