... a štěstí osleplo
Silvia Okáliová , Věra Řeháčková
Děj knihy se odehrává ve chvíli, kdy se Helena – matka dvou dětí – chystá do nemocnice na operaci a zároveň se dozvídá o záměru svého muže začít podnikat. Přichází manželská krize, která postupně přeroste v rozpad rodiny. Když se k Heleně obrací zády i její milovaný syn, ocitá se na dně svých sil...
Moc hezký napsaná kniha, ale po celou dobu četby mně bylo smutno. I takový je někdy život.
Od paní spisovatelky Řeháčkové jsem četla již více knížek. Tato patří mezi ty nejlepší.
Tentokrát velmi smutný příběh Heleny, která si prožívá v životě spoustu bolesti .Její manžel ji připraví o vše a o co bolestnější pro ni bylo, že má velký vliv i na jejich syna z kterého vyroste nepředstavitelný zmetek, jedinou její radostí zůstává prvorozená dcera Lucka. Když má pocit ,že jí vlastní síly opouští ,najde konečně také svůj klid a lásku. Pěkný čtivý příběh ze života.
Podle mého názoru hodně povedená. Kniha na mě působí neuvěřitelně reálně. Hlavní hrdinka se zde potýká s nepřízní osudu v podobě lakomého a bezcitného manžela, nelásky syna atd.. Řekla bych, že název je v tomto případě výstižný. Větší smůlu snad už mít nemohla. Věřím, že po této knize sáhnu znovu a nebude to dlouho trvat.
Velmi zajímavá kniha. Opravdu jsem si říkala, že hlavní hrdinka už nemůže mít víc smůly. Velmi hezké.
Román o rodině která není plně funkční , do rodiny zasahují různé životní události kterým se nevyhnete. Hodně povedené .