...aby svědek nepromluvil
Milena Brůhová
![...aby svědek nepromluvil ...aby svědek nepromluvil](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212013/aby-svedek-nepromluvil-212013.jpg?v=1405606166)
Detektivní novela, ve které se poprvé objevila dvojice sympatických vyšetřovatelů - kapitána Valenty a poručíka Nováka, kteří vyšetřují vraždu mladé studentky. Čtenáři sledují pátrání po pachateli vraždy mladé studentky ekonomie, kterou pachatel předem pečlivě uvážil a připravil tak kriminalistům značné těžkosti při eliminaci vraha z řady podezřelých.... celý text
![Nočnípták Nočnípták](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/231017/m_nocniptak-DGn.jpg?v=1556313590)
České detektivka čtu ráda a Brůhová je moje oblíbená spisovatelka. A teď jsem zjistila, že tuhle první ze série s Valentou a Novákem jsem ještě nikdy nečetla. Takže jsem překvapená a spokojená. Líbila se mi. Teď si dám opáčko těch jejich dalších případů.
![Evka27 Evka27](https://www.databazeknih.cz/img/users/62_/62333/m_62333-nsv.jpg?v=1459854941)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Nejdříve neměl nikdo alibi a pak najednou byl konec. Pro mě trošku uspěchané, ale jak už je dole napsáno, na cestu do vlaku ok.
![moničina moničina](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Výborná knižka, prvá z rady detektívok dvojice Novák a Valenta. Na túto knihu neskôr nadväzuje kniha "Tak ona spí s vrahem" a film "špirála nenávisti".
1989 | ![]() |
1987 | ![]() |
1990 | ![]() |
1989 | ![]() |
1985 | ![]() |
Krátká ale za to příjemná detektivka na odpoledne. Děj je svižný,lehce napínavý. Byla jsem mile překvapena.