Advokát ex offo
Zdeněk Šťastný , Petr Ritter
![Advokát ex offo Advokát ex offo](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212673/advokat-ex-offo-212673.jpg?v=1405703561)
Příběh kariéry mladého advokáta,který se po nečekané smrti vedoucího právníka stává šéfem advokátní poradny.Z veselého mladíka se stává osamělý,žlučovitý člověk,který má po čase proti sobě celé pracoviště,včetně svého nejlepšího přítele a kolegy.
![petulik330 petulik330](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/313083/m_petulik330.jpg?v=1717146529)
Na této knize se mi líbilo to, že autor popisuje kromě profesního života i ten osobní hlavních hrdinů.
Honba za pocí se nikdy nevyplácela a náš hlavní hrdina to také zjistil a postavil se svým problémům čelem a neutekl. Proto mi byl sympatický.
![triatlet triatlet](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
"Kdo se honí za mocí, ten nabírá vodu čeřenem. Moc nikdy nesmí být cílem, ale vždy jenom prostředkem, jinak ubližuje."
Čtivý příběh z prostředí jedné advokátní poradny. Autoři rozehrávají několik příběhů, zobrazují prostředí advokátní poradny. Vtip se mísí s náznakem tragiky, velmi dobře jsou prokresleny postavy.
Doktor Pajda a doktor Smajda radi dobre vsem svym klientum.Penize a moc nejsou dulezite pokud je mate.Tedy pokud jich mate hodne.
A pokud nemate penize,tak Vam je nekdo daruje
Darovaci smlouvou i to,co nemate a on taky ne.
Treba se nam v noci zdalo,ze jsme vypili moc dobry vinny mok s Karlem ctvrtym,otcem vlasti a ten se rozhodl,ze nam daruje hrad Karlstejn.No a o tom to je.Ted je hrad Karlstejn jen nas,ale neni moc penez na energie.Treba by bylo vetsi teplicko na Orliku,tak to zkusime u knizete,jestli by nam treba mohl darovat ten Orlik,nebo Hlubokou.No neco by nam darovat mohl.Zkratka zkusime to.At zije blbost.