Afrika az álmok világában és valóságban 2
Jiří Hanzelka , Miroslav Zikmund
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Díky výzvě jsem se opět dostala k přečtení Afriky snů a skutečností 2. Jako holka jsem ji četla spolu s prvním i třetím dílem. Znova jsem obdivovala popisovanou přírodu, příhody cestovatelů i jejich odvahu takovou cestu absolvovat.
Pokračování cestování Afrikou se naštěstí trochu více zajímalo o přírodu, takže krom již standardního vyprávění o trampotách kolem vozu cestovatelé lezli na Kilimdžáro, sledovali nově se rodící sopku či pozorovali Vikoriiny vodopády.
Ale i tak tam bylo hodně narážek na vykořisťování afrických zemí jejími evropskými kolonizátory, tentokrát to nejvíce slízla Belgie, Anglie, trochu taky Itálie a USA.
V době vydání knihy to opravdu muselo být velmi poutavé čtení o cizích zemích, kam se většina našich obyvatel nikdy nedostane.
Skvělé vyprávění, skvělí cestovatelé. Jen mi přišlo úsměvné to docela časté rýpání do U.S.A.
H+Z pokračují v další cestě po návštěva Habeše ( dnes Etiopie) do Tanganiky (dnes Tanzánie) a uskuteční zde 28.1.1948 jako první Češi výstup na Kilimandžáro 5895 m. Svůj výstup zachytili i na filmový pás.