Agáta a doktor Lupa - Ohrožená plavba
Gerit Kopietz , Jörg Sommer
Agáta & Doktor Lupa série
První prázdniny bez rodičů! Agáta a doktor Lupa tráví prázdniny se skupinou dětí na palubě bývalé rybářské lodi "Mořská vlaštovka". Ale o rekreaci nemůže být ani řeč. Jednoho dne přepadnou loď piráti! Všichni ostatní pasažéři jsou zajati, jenom Agátě a Lupovi se podařilo utéct. Musí co nejrychleji přivolat pomoc! Boj s časem začíná.... celý text
Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 2002 , Fragment (ČR)Originální název:
Gefahr an Bord!, 1999
Dva kamarádi- detektivové mají další případ! Tráví prázdniny na moři na jedné lodi spolu s dalšími lidmi,když jednou loď přepadne skupina mořských vlků! Musí zachránit co nejdřív loď!
Jak to celé dopadne?
Nepamatuji si, kolik let mi bylo, když jsem knížku četla. Zato si vzpomínám, jak jsem se do ní ponořila v rámci oddalování domácích úkolů (zalezla jsem si s ní za skříň) – a že mě vtáhla. I když pominu mocný faktor prokrastinace, zůstává vzpomínka na zábavné počtení.
Dostal jsem od Ježíška minulé Vánoce. Příběh není moc dobrodružný ale zato zajímavý. Čekal jsem jak to dopadne, jako každá pohádka i tato má dobrý konec. Prostě i pro menší děti, kterým není devět.
Potřebovala jsem se odreagovat, a proto jsem sáhla po své oblíbené dětské četbě. Díl mě bavil a odpočinula jsem si.