Mise mimo čas
Stefanie Hasse , Julia K. Stein
Akademie času série
1. díl
Cesta časem začíná: Vydejte se s Maxem na Time Travel Academy! Dvanáctiletý Max by se nejradši stal někým jiným. Jeho život je totiž příšerně nudný. To se však změní, když jednoho dne dostane zlatě se třpytící pozvánku do Time Travel Academy a s ní i zprávu, že by tam mohl najít svou roky pohřešovanou sestru. Cestování v čase – no není to paráda? A život na internátu! Max se ani nenaděje a už zažívá strhující dobrodružství na té nejvíc cool škole všech dob, která je plná bláznů do techniky a nových kamarádů i kamarádek. U toho rozhodně musíte být.... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Albatros (ČR)Originální název:
Time Travel Academy: Auftrag jenseits der Zeit
Mise mimo čas - Stefanie Hasse Julia K. Stein
Kdybyste mohli cestovat časem, kam byste se podívali?
12 letý Max se ve svém životě nudí a chtěl by změnu. To se mu splní díky podivné obálce, kterou rodiče před ním schovávají. On se k ní přesto dostane a zjístí, že se jedná o pozvánku do Akademie času, včetně zprávy, že by tam mohl najít svou roky pohřešovanou sestru.
Tohle je skvělá kniha pro seznámení nejmenších čtenářů s žánrem sci-fi. Máme tu téma cestování čase a školy, která žáky připravuje na různé mise. Svět je tu propracovaný úměrně věku dítěte. Akademie času je doporučena od 9 let. Já sama jsem se tu dozvěděla spoustu informací například z výuky historie módy či jsem poznala antigravibal. Tady mi to trochu připomínalo Enderovu hru. "Hřiště", kde nefunguje gravitace a máte proti sobě týmy? Obdobnou věc právě najdete v této sérii. Nicméně autorky si tam přidaly i něco svého.
Celkově se autorkám povedlo komplexně pokrýt každý detail jejich příběhu a nemá díry. Zatáhly dovnitř i témata rodinného pochopení, příátelství, tajemství či nebezpečí. Jedinou chybou je vazba. Je to paperback, ale velmi chatrný a obávám se, že jeden svazek nepřežije více čtenářů. Velmi se podobá kvalitě reading copies. Ale jinak Misi mimo čas mohu doporučit.