Obsidio
Amie Kaufman , Jay Kristoff
Akta Illuminae série
< 3. díl
Poté co se Kady, Ezra, Hanna a Nik zachránili a porušili přitom všechny existující zákony, musí se společně s několika tisíci přeživšími dostat do trvale osídlené části vesmíru. Ovšem obchodní konsorcium, které stálo za invazí na mírumilovnou planetu, to nehodlá nechat jen tak. A tak se všichni musí spojit, aby odvrátili hrozící zničení sebe, evakuační lodi i jedné malé promrzlé planety, která byla na začátku toho všeho.... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , CooBooOriginální název:
Obsidio, 2018

Je možné zamilovat se do umělé inteligence? Mně se to stalo. Za mě nejlepší YA (možná celkově) série všech dob

Tento komentář obsahuje spoilery (ale až dole a je tam další varování ;))
Každou z knich v sérii jsem přečetla jedním dechem. Každá mě naprosto pohltila. Chvílemi jsem jen seděla s čelistí u kolen a hltala další slova, chvílemi jsem přes slzy neviděla na text, ale už od první chvíle jsem věděla, že tohle bude Kniha s velkým K. Do Ezry, Nika a Rhyse jsem se zamilovala v prvních vteřinách (a u Rhyse nejen kvůli jménu). Stejně tak jsem od prvních chvil chtěla aspoň trochu být Kady, Hanna, Ella a Aisha. SPIRO je prostě SPIRO chvílemi jsem ho nesnášela, ale i tak jsem ho po celou dobu zbožňovala a pokud po mně kdokoliv bude někdy chtít příklad character progressu tak ať si přečte Akta Illuminae, protože (POZOR SPOILER!) umělá inteligence, která se z programu dostala na “miluji tě” je prostě boží a oplakala jsem ho stejně jako Ezru a Nika.
Na knihu jsem se hodně těšila a právem. Naprosto úžasné zakončení boží trilogie.