Stoupající moře
Clive Cussler , Graham Brown
Celý Pacifik je ve smrtelném nebezpečí. To znamená další nebezpečnou misi pro Kurta Austina a tým NUMA. Kurt Austin, Joe Zavala a celý vědecký tým NUMA se pouští do pátrání po příčinách alarmujícího vzestupu světových hladin moří – mnohem většího, než jaký by mohl připadat na běžné tání ledovců. To, co najdou na dně Východočínského moře, je však ještě horší, než si vůbec představovali. Dostanou se na stopu šíleného plánu, jehož cílem je narušení pacifické rovnováhy sil a přesídlení miliardy lidí. Vzácná slitina odlišná od čehokoli na Zemi, dvojice prastarých talismanů, zabiják horší než celá Yakuza a zásadní technologický průlom, který se stává pravou noční můrou. To vše v akční jízdě ulicemi hyper moderního Tokia, stezkami zapovězeného ostrova a asijskými vodami plnými žraloků. Kurt Austin je tvrďák, ale tentokrát se zdá, že i jemu dochází dech…... celý text
Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: 2021 , CPressOriginální název:
The Rising Sea, 2018
Napětí, spád, skvělé a zábavné hlavní postavy .... mě to baví a více jsem nečekala .... přesto musím podotknout, že náměty a příběhy autora nejsou tak úplně sci-fi, jak by se mohlo na první pohled zdát.
No, žádná sláva, ale jako oddychovka dobrý. Jakuza je hadr proti agentům NUMA, ale co chceme od amíků.
Naštěstí to není o tajících ledovcích, ale o dalším způsobu zničení lidí na naší kouli, i když také utopením. Také nás ohrožují zdivočelí roboti resp. nedokonale naprogramovaní lidmi v žoldu sluhů kapitalismu v Číně. No, ale NUMA umí, co budu vyznavačům této agentury vyprávět. Zrůdy třeste se!
Nefalšovaný dobrodružný příběh, tak jak je mám ráda. Neohrožení sympatičtí hrdinové, kteří neztrácejí humor ani v těch nejvypjatějších okamžicích, dokáží úspěšně vybruslit z těch nejnebezpečnějších situací a kteří dokáží, že ani pokročilé technologie nejsou všechno. A protože mám tak trochu vulkanologické období, zaujal mě taky jistý minerál (čtěte), který opravdu není fikce.
Moje již 42. Cusslerovka. Já jsem spokojen. Knihy CC. samozřejmě nejsou literatura faktu, ale akce ( někdy úsměvné ) srozumitelné, čtivé, neagresivní. Taková lehká, zážitková literatura, která mi vyhovuje. Mám rád moře, cestování, záhady, a to u tohoto autora dostanete bohatě.
Opět výborně napsané za plný počet