Bez peněz jsi nebožtík
James Hadley Chase (p)
Trojice zlodějů chce ukrást ruské známky, za které neznámý zájemce nabízí milion dolarů. Proč se o známky také zajímá CIA? Jaké tajemství skrývají? Začíná napínavý zápas o získání známek, v němž ani záhadný zájemce nenechá nic náhodě...
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2002 , AmetystOriginální název:
You're Dead Without Money, 1972
Spletitý, pekne vymyslený príbeh. Nesedel mi len formát rozprávača a prirýchly, useknutý záver. Ale inak dobrá kniha, stojí za prečítanie.
Zvláštností knihy je způsob vyprávění, příběh líčí místní opilec a nenažraný tlusťoch Barney. Celý děj se sice točí kolem poštovních známek z CCCP, ale k opravdovému hrdelnímu zločinu ani nedojde. Pro bankrotáře a bývalého herce Elliota, jako téměř hlavního hrdinu, je to spíš oddechový čas v jeho pokračující cestě k tragickému konci. Dobré čtení, doporučuji.
Skvělá detektivka, kde fandíte té "špatné" straně. Ideální pro odpočinek a pobavení. A navíc knížka ukazuje, že napínavé čtení jde i bez vraždy.
Pěkné a pohodové čtení.Jen bych také vynechala knižního opilce a přehnaného nenažrance,všeho s mírou.Ale jinak pěkný příběh....
Hlavni pribeh party zlodejicku v cele s byvalou filmovou hvezdou me zaujal a bavil, co me ovsem prilis nebavilo byla intermezza hodujiciho "vypravece" nekde v mistni zaplivane putyce a co me naprosto zklamalo byly posledni stranky, kdy nastineni konecnych osudu vsech zucastnenych na me zapusobilo jako "tak si neco rychle vymysli, at uz je konec". Skoda toho.
herci poštovní známky krádeže a loupeže
1975 | Chytit tygra za ocas |
1975 | Pracka v láhvi |
1977 | Třikrát ve slepé uličce |
1994 | Piksla červů |
1997 | Dvojitý pohřeb |
Čtení této knihy je potěšeníčko. Moc chytře vymyšlené od začátku až do konce, krásně se čte, spíš úsměvné, než drsné. 75-80%, 17. 11. 2022.