Alchymista

Alchymista
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145969/bmid_alchymista-CYJ-145969.jpg 4 7525 7525

Príbeh o pastierovi Santiagovi, ktorý cestuje zo španielskej domoviny do egyptských púští, aby našiel poklad pochovaný v pyramídach, očarí svojou jednoduchosťou a múdrosťou. Svieži, inšpiratívny, hlboko ľudský príbeh Santiaga je večným svedectvom o tom, ako sila snov môže meniť svet a aké dôležité je načúvať svojmu srdcu. Lebo nezabúdajte: Tvoje srdce je tam, kde je tvoj poklad.... celý text

Literatura světová Romány Duchovní literatura
Vydáno: , Ikar (SK)

O Alquimista, 1988

Mony99
08.07.2017 5 z 5

Lidé se nebojí neznáma. Každý člověk je schopen dosáhnout všeho, co chce a co potřebuje. Bojíme se jenom, že ztratíme to, co máme.

petra7210
04.07.2017 5 z 5

Skvělá kniha přečtená jedním dechem. Nečekaný konec, tedy alespoň já jsem ho absolutně nepředpokládala. Hold občas hledáme všude v okolí a zapomínáme, že vše co potřebujeme je uvnitř nás.

1spb2007
27.06.2017 5 z 5

Tahle kniha je úžasná a dokáže ve čtenáři probudit vztah k duchovnu. Uvědomila jsem si, že naše víra a vytrvalost k nám přitahují to, po čem toužíme. Je to navíc velmi optimistická kniha.

Šavl
16.06.2017 5 z 5

velmi zajímavá kniha a u četby jsem byl mile překvapen :)

japan25
15.06.2017 5 z 5

Tato kniha mě tak bavila že jsem po dobu čtení téměř nespal.
Rozhodně doporučuji těm kdo mají rádi knihy, které jsou těžší na pochopení.
Já jsem knihu pochopil a proto dávám vyšší hodnocení, než ti kdo ji nepochopí

h.mose
14.06.2017 1 z 5

Moje první (a zřejmě asi i poslední) kniha od Coelha. Příběh by za normálních okolností měl něco čtenáři dát. Nějak ho obohatit. Tady to bohužel vůbec nefungovalo :( Jen samé fráze a klišé. Proti tomuto příběhu stojí Jean Giono se svým Mužem, který sázel stromy. Zatím co v případě Giona mluvíme o 100%, tak Alchymista s bídou 10% :(

stepanka000
13.06.2017 1 z 5

Přečetla a dočetla jsem jenom s velkým sebezapřením. A potvrdila jsem si své tušení. Podle mého názoru je to plytká kniha, vezoucí se na módní vlně povrchní ezoteriky. Jak píší čtenáři níže, Coelha buď milujete nebo nesnášíte. Zřejmě jednou provždy patřím do druhé skupiny.

tatruszka
11.06.2017 5 z 5

Velice inspirativní kniha pro čtenáře, kteří mají rádi podobnou literaturu. Příběh odkazuje na hledání a prožití svého životního příběhu a osudu a poslouchání hlasu svého srdce.

JPBelmondo
05.06.2017 2 z 5

Za mě tedy rozhodně ne :-(

ZlýJabko
27.05.2017 3 z 5

Docela dobrý příběh, který má nešťastnou snahu tvářit se hluboce.

banánovépyré
24.05.2017 3 z 5

Možná, že kdybych ho četla někdy v pubertě, tak by mi dal víc. Ale dostal se mi do ruky později, v době, kdy už jsem za sebou měla jednak jiné knihy od Coelha a jednak jiné knihy s podobnou tematikou a poselstvím. Takže můj čtenářský prožitek byl poněkud méně hluboký. Ale rozumím tomu, že ta knina může být pro někoho důležitá a přelomová :) Pro mě nebyla. Ovšem asi se to tak mělo stát :)

tomas8187
24.05.2017 1 z 5

Eso slátanina, dočteno jen s obrovským sebezapřením. Pseudo-duchovní bramboračka s připitomělým dějem, připravte se na míchanici nic neříkajících slovních spojení jako "Duše světa", "Osobní příběh" či "Řeč vesmíru" (ano, vždy s velkým písmenem, aby jako víc Duchovna...).
Jednu hvězdičku dávám za konec, kdy "hrdina" příběhu nakonec najde poklad, který naštěstí není něco jako "Večné Prozření", ale echt gold a může si koupit tolik ovcí a velbloudů, kolik chce a jako bonus k tomu tu největší kočku z oázy.

Atanone
10.05.2017 5 z 5

Ono to funguje-když si něco opravdu přejete,celý vesmír se spojí.Někdy to chvilku trvá,protože i lidé,kterých se naše přání dotýkají,mají svoje přání.
Kniha je krásná. Taková jiná cesta do Říma..k Citadele..Malému Princi..prostě cesta

Luvák
03.05.2017 2 z 5

Přečteno proto, že mám pocit, že to četl každý a chtěl jsem vědět, proč. Po přečtení to stále nevím... Plytká a nebezpečná kniha. Může se totiž stát, že jí někdo uvěří.

Manyna
28.04.2017 2 z 5

Nemůžu dát odpad, protože musím ocenit, že si dal s napsáním knihy práci. Poslouchala jsem jako audioknihu, jinak bych musela dát ještě o hvězdu méně, ale takhle se to dalo přežít. Jde o stále dokola omílané fráze, které známe ze spousty jiných motivačních knih, které jsou zabaleny do jakéhosi "kouzelného" příběhu. Na mě to ale nějak nefungovalo.

BlackBlade
27.04.2017 2 z 5

V knize je spousta zajímavých myšlenek („Když něco opravdu chceš, celý vesmír se spojí, abys to mohl uskutečnit.“), které znám z vlastního života a mohu jen potvrdit, že je to pravda.
Ale jinak je to taková nezáživná pohádka, čekal jsem od toho něco zcela jiného.
Pokud hledáte motivační knihu, která vás posune v uvažování a zamyslíte se, že strůjcem svého štěstí jste jen vy sami, pak je to kniha na 100 % pro vás.
Vy ostatní si najděte jinou knihu ;)

Bee
25.04.2017 5 z 5

Alchymista ve mně zanechal jenom a jenom pozitivní pocity. Když jsem kdysi dočítala Malého prince, nevěřila jsem, že ještě někdy zažiju tak příjemný pocit a dojetí po dočtení knihy. A ejhle, ono se to stalo znovu. Je nutné si uvědomit, co od téhle knihy čekat. Rozhodně ne nějakou super našlapanou knihu o hledání pokladu a dobrodružstvích v poušti, tohle je ryze filozofická četba, která má čtenáře myšlenkově někam nasměrovat. Za mě úžasné.

Ketesh
20.04.2017 5 z 5

Na konci knihy jsem byla bez dechu a myšlenky mi jen létali hlavou a nemohla jsem se žádné chytit. Prostě jen: WAU!
Rozhodně hodlám číst znovu!

bakjo95
16.04.2017 5 z 5

Lidé se v hodnocení této knihy dělí na 2 skupiny - ti, kteří to pochopili a ti ostatní. Všichni vzhledem k popularitě knihy a nálepkou Světová literatura čekali nějaké ultra promyšlené dílo v podobě 1984 od Orwella. V jednoduchosti je síla a krása. Ne všechno, co stojí za přečtení, musí být nutně složité. Jedna z nejobsáhlejších knih, co se týče životních citátů a mouder, moje nejoblíbenější:

„Když něco opravdu chceš, celý vesmír se spojí, abys to mohl uskutečnit.“

„Člověk miluje, protože miluje. Není k tomu žádný důvod.“

„Už jen žít deset minut denně v souladu se svým snem představuje pokrok.“

„Nejtemnější chvíle nastává vždy před úsvitem.“

Doporučuji - 100%

KosťaLevin
15.04.2017 1 z 5

Moje první kniha, kterou jsem si odnesl z knihkupectví. Výměnou za dvousetkorunovou poukázku z jakési soutěže. To bylo v dávných dobách, kdy jsem chodil ještě do šesté třídy a kostka másla stála místo dnešních čtyřiceti korun polovinu. Jakožto jedenáctiletý nezvdělanec dal jsem na doporučení paní knihkupkyně. Tu máš, hochu, knihu. Budeš se u ní smát, budeš plakat, změní ti život! A teď už nezdržuj, dej sem prachy a zmiz! Škoda, že jsem raději nenakoupil deset kostek másla, na které by mi byla bývala poukázka vystačila, a nenamazal je Coelhovi na čelo, aby jeho hlava pomazaná byla ještě pomazanější.

Jedno mu ale nemůžu upřít: je to skvělý obchodník s žádanou komoditou - nadějí. Žel ne nadějí pokornou a posilující, ale nadějí slepou a ignorantskou, která vede do písečných dun, odkud není návratu. A taky mu to psaní jde hezky od ruky. Inu, úspěšní umělci tvoří, ti nejúspěšnější kradou.