Alenka v říši divů
Lewis Carroll (p)
![Alenka v říši divů Alenka v říši divů](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/2774/alenka-v-risi-divu-2774.jpg?v=1244835441)
Pohádka a puzzle z kostek.
Literatura světová
Vydáno: 2006 , J. Otto - Ottovo nakladatelstvíOriginální název:
Alice
![101evca 101evca](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/239693/m_101evca-Pqh.jpg?v=1620231403)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Nechápu, proč je tato pohádka takový fenomén. Nemá žádnou hlavní myšlenku, která by z nesmyslné směsice obrazů a postav udělala příběh.
Čteno v originále
![Blanc2301 Blanc2301](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/349251/m_matbla-661e104d244be.jpg?v=1713246285)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Takové nějaké zmatené.
Dětem jsem četla hóóódně pohádek, ale tahle mi přišla, že nemá hlavu ani patu.
![Scathia Scathia](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/32157/32157.jpg?v=1381127974)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Milé čtení na jeden večer. Četla jsem v angličtině a můžu doporučit všem začátečníkům. Angličtina je tam krásná, nekomplikovaná a skvěle doplňuje děj. Asi si to někdy budu muset pročíst i v češtině, jestli to zanechá stejné pocity.
![jarki jarki](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Představovala jsem si trochu rozsáhlejší děj, je hodně pro děti. Příběh je pěkně ilustrovaný.
![MonisPop MonisPop](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Jak jsem si myslela, že tento příběh znám, tak jsem se opravdu zmýlila, což mě překvapilo, čekala jsem trochu něco jiného. Pohádka hezká a zvláštní.
![anishta anishta](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/30414/anishta-FHM.jpg?v=1547665599)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Nějak hledám slova co vlastně napsat... Kniha je to dobrá, klasika... Prostě správně prdlá pohádka, kterou v dnešní době vlastně každý zná z filmových adaptací apod... Ale i tak jsem sáhla po knize, i když jsem vlastně příběh znala jak svoje boty... Líbilo se mi to... Oddechovka, kterou jednou chci číst svým dětem...:D
![Phoenix16.cz Phoenix16.cz](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/27186/27186.jpg?v=1381127969)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Toto je dětská knížka, kterou si zrovna děti asi moc neužijí. Přeci jen je psaná jako "nesmyslná" literatura a v celém příběhu se to hodně odráží. Děti nečeká výlet do úžasné fantazie, ale do změti epizod, které na sebe až tak moc nenavazují. Všude je Alenka a snaží se s danou situací a postavami nějak vypořádat. Často jí k tomu pomáhají školní poučky, které pro ni představují poslední zbytky zdravého rozumu, což pro dnešní školáky asi nebude moc přitažlivé a budou mít značné problémy se s Alenkou ztotožnit. Přeci jen, je to psané v jiné době, jejíž pochopení poskytuje na celou knihu trochu jiný náhled. Tím pádem se ale z dětské knihy stává spíše kniha pro dospělé, kteří mají velkou šanci si příběh užít a vytáhnout si z něho prvky, které mladším čtenářům pravděpodobně uniknou.
zkrácená verzeAutorovy další knížky
2007 | ![]() |
2010 | ![]() |
2008 | ![]() |
2009 | ![]() |
2013 | ![]() |
Velmi příjemné a oddechové čtení. Pamatuji si jak mi mamka tuhle pohádku četla když jsem byla malá.