Alergie a my: Naše podrážděná těla v měnícím se světě

Alergie a my: Naše podrážděná těla v měnícím se světě
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544953/bmid_alergie-a-my-nase-podrazdena-tela-v-menicim-se-svete.jpg 5 2 2

Lidská imunita nás chrání před vším možným — dokud se neobrátí proti nám samým. Až čtyřicet procent světové populace trpí nějakou formou alergie. Toto číslo však rok od roku roste, a navíc se objevují nové typy alergických látek i reakcí. Z alergií se tak stává civilizační nemoc, která bude trápit stále větší počet lidí a více zatěžovat zdravotnické systémy. Kniha Alergie a my hledá příčiny tohoto nárůstu alergií — a zároveň vysvětluje, co to přesně alergická reakce je, proč lidské tělo občas reaguje tak podrážděně a s jakými změnami ve společnosti, životním prostředí i klimatu toto podráždění může souviset. Pátrání vede do lékařských ordinací, biologických laboratoří i obyčejných domácností a ukazuje, na jaké změny a podněty lidská imunita reaguje, jestli se s alergií dá něco dělat a jaký je výhled kýchavého, uslzeného a svědícího lidstva do budoucna.... celý text

Literatura faktu Zdraví
Vydáno: , Host

Allergic: Our Irritated Bodies in a Changing World, 2023

Jane2016
08.11.2024 5 z 5

Nevím, jak Vám, ale v mém okolí se v poslední době objevuje jeden alergik za druhým. A samotné se mi zdá, že mám na spousty věcí, hlavně v létě, intoleranci. Z tohoto důvodu mě zaujala anotace této knihy. Rostoucí počet lidí s alergiemi, civilizační nemoci a změny klimatu. Na tohle všechno se můžete těšit!

Jsem ráda, že jsem se do čtení této knihy pustila. Dozvěděla jsem se spousty zajímavých informací. Víte, že neexistuje jediný gen, který způsobuje alergii? A kolik alergiků mezi námi bude za pět, deset let?

Čtení to bylo opravdu velmi zajímavé, a doporučuji jej nejen alergikům, ale i lidem, kteří tyto problémy nemají. Ačkoliv má kniha téměř 400 stran, já měla dočteno během pár dní. A opravdu jsem se začetla jako už dlouho ne.

Sečteno, podtrženo, tohle bylo skvělé, naučné a fascinující, doporučuju všemi deseti!

alergie

Autorovy knížky