Mistr zločinu
James Patterson
Alex Cross série
Alex Cross bojuje s nejbezohlednějším a nejnebezpečnějším vrahem, s jakým se kdy utkal, s nelístostným dravcem známým pouze jako Vlk. V celé zemi jsou za denního světla unášeni muži a ženy, pak beze stopy mizí...
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2005 , AlpressOriginální název:
The Big Bad Wolf, 2003
![Stanas513 Stanas513](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/216365/m_stanas513-mFn.jpg?v=1669318662)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Detektivka s otevřeným koncem. Alex se potýká s novým zaměstnáním v FBI, s láskou na dálku, s matkou svého nejmladšího syna. No, je to spíš o něm, než o chycení největšího zločince. Ale určitě se mi kniha četla velice dobře. Styl pana Pattersona se mi líbí.
![petraj30 petraj30](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/279606/m_petraj30-658c86d3e23fb.jpg?v=1703708372)
(SPOILER)
Další otřesné téma, ale bohužel stále a neustále aktuální.
Alex sice začal pracovat pro FBI, ale v jistém směru mi tam chybí loajalita ostatních kolegů. Myslím, že to taky nebude po pravé ořechové. Přijde mi to, že šel Alex z bláta do louže. Ale tady to teprve začíná, tak snad se mu v budoucnu povede alespoň po té profesní stránce .
Strašně mě mrzí, že se objevil problém v podobě Christine a tahanice okolo malého Alexe.
Alex Cross to asi nikdy nebude mít v životě jednoduché. A nebude klid ani ve zločineckém světě, protože ten pravý Vlk ještě nebyl dopaden.
I když to byl hrůzný případ a smutný příběh, líbilo se mi to více než některé předešlé knihy. Jsem napnutá, co se bude dít dál. Opět je tu otevřený konec nejen s Vlkem, ale myslím, že i s Christine.
![kolacky kolacky](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/22834/kolacky-Oap.jpg?v=1619696292)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Dobrá kniha, dobrý příběh, opět znectěný mizernou korekturou. Chybějící čárky, vynechaná písmena a slabiky... a překladatelské či jaké perly jako skenr, skanovat či pikap... Chce se mi brečet.
![terka95 terka95](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Téma únosů mě v knihách baví, kniha měla spád s bavil mě i soukromý příběh vyšetřovatele Alexe:)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Opět krásná knížka od J.Pattersona. Velice se mi líbí krátké kapitoly, má to lepší spád. Knížka přečtena během chvíle a jdu se vrhnout na další díl.
![Costanzo Costanzo](https://www.databazeknih.cz/img/users/92_/92198/m_92198-Rdb.jpg?v=1500661157)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Krátké kapitoly, strhující děj a pokaždé bravurně vykreslený psychopat, to jsou hlavní přednosti série s Alexem. Knihy se prostě nedají odložit!
![moudivlacek moudivlacek](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tak si říkám, jestli to někdy u Alexe dopadne dobře, opětovně otevřený konec, ale věřím, že další díl či ještě další Vlk bude dopaden. Ale co mě úplně srazilo na kolena byla situace s Alexem Juniorem, to byla na mne silná káva.
A mimo jiné také to, že stále se tam nějakým způsobem vyskytuje Kyle Craig, což mě docela děsí, tuším, že ještě neměl poslední slovo.
Přesto jsem zvědavá na další díl.
![ArwenAragorn ArwenAragorn](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/171246/m_arwenaragorn-hae.jpg?v=1558267111)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Moje druhá kniha od autora. Námět se mně líbil, měla spád, akci. Pokud bych věděla předem, že půjde o ruskou mafii, nevím, jestli bych si knihu vybrala. Ale četla se dobře. Autora ještě moc neznám, vybírám knihy pouze s Alexem Crossem a zdá se, že starší jsou lepší (ale nemohu ještě soudit, jsem u tohoto autora nováčkem, jak jsem říkala).
![Plútarchos Plútarchos](https://www.databazeknih.cz/img/users/77_/77023/m_77023-NUb.jpg?v=1463331608)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
"Mistr zločinu" (The Big Bad Wolf) je druhá kniha od Pattersona, kterou jsem letos přečetl. Agent FBI Alex Cross bojuje s bezohledným a nebezpečným vrahem, který má neomezené možnosti. Cross pomalu odhaluje únosy a obchodování s lidmi, které má na svědomí Vlk. Podaří se mu zachránit několik obětí a dostat za mříže pár Vlkových lidí, ale Vlk nakonec dopaden ani odhalen není. James Patterson je skvělý vypravěč a knihy se dobře čtou, ale jak "Pošta od Mary" tak i tato kniha postrádá smysluplné vyústění a závěr!
![putpuda putpuda](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/10209/putpuda-8re.jpg?v=1587670049)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Zrovna jsem dočetla, sice chyby byly, ale opět skvělé čtivo....už mám další díl, tak se do toho hned vrhnu :)
Lucifuk - chápu, že tě to nebavilo pokud to byla tvá první, doporučuji číst od začátku série :) Já tohoto spisovatele přímo miluju, knížku mám přečtenou většinou za den dva....a právě proto, že jsou ty kapitoly tak kraťoučké, tak to nutí číst dál a dál :)
![Bača Bača](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/21785/21785.jpg?v=1381127958)
Opět mám za sebou další z dílů s Alexem Crossem. Znovu mě Patterson vtáhl do děje a já knihu dal za jedno odpoledne a večer. Skvělé čtivo. Avšak, najde se přeci jen výtka... Někdy mi přišly až překombinované možnosti útěku Vlka. A myslím, že by si tato postava zasloužila i trochu více pozornosti. Nic to však nemění na tom, že je kniha dobrá!!! Doporučuji! =) P.S.: Lucifuk má pravdu, leckteré překlepy od českého překladatele, prostě jich je tam dost! =D
![lucifuk lucifuk](https://www.databazeknih.cz/img/users/33_/33134/lucifuk-Qwv.jpg?v=1543396195)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Najhoršia detektívka, akú som kedy čítal. Nechápem, ako môže byť Patterson taký obľúbený. Veľmi skratkovité písanie, žiadne dych berúce zvraty a ešte to celé aj zle skončí. Záporák uteká a nič sa mu nestane a trase sa pred ním celé FBI. Rýchlo si musím prečítať niečo od Connellyho, aby som sa trocha ukludnil. A to ešte nehovorím o množstve preklepov, ktoré sú v knihe.
![pamica pamica](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/16916/16916.jpg?v=1381127917)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Alex Cross opět nezklame a kniha kromě rodinných starostí agenta FBI přináší i hodně napínavých chvil. Konec knihy dává tušit, že s "Vlkem" se ještě setkáme...a já se na to těším!
1999 | ![]() |
1996 | ![]() |
2015 | ![]() |
2014 | ![]() |
2012 | ![]() |
Po dlouhé době jsem sáhla po knize Jamese Pattersona. Je to můj oblíbený spisovatel, přečetla jsem hodně jeho knih.
A opět nezklamal.