Podraz
James Patterson
Alex Cross série
Kyle Craig, bývalý pracovník FBI, který byl odhalen jako mimořádně vynalézavý a brutální vrah přezdívaný Génius, uprchl z nejpřísněji střeženého vězení. Teď systematicky odškrtává na svém seznamu všechny, kdo původně byli zodpovědní za jeho dopadení a uvěznění. Alex Cross, proslulý odborník na psychiku zločinců, figuruje na jednom z předních mís... celý text
Literatura světová Horory Romány
Vydáno: 2009 , AlpressOriginální název:
Double cross, 2007
Přišlo mi to, jako by spisovatel změnil styl psaní. Všechny okolnosti zůstaly zachovány, ale příběh se trochu změnil. Bylo to podle mě napínavější a živější. Taky jsem tušila, že se tam Craig ještě objeví, protože on nikdy úplně nezmizel.
Bylo to pěkné a svižné čtení. V každém díle jsem narazila na nějaké malé překvapení. i tady mě čekalo. Užila jsem si to, i když si myslím, že to podle mě nebyl klasický James Patterson tak, jak ho znám.
Nesnáším geniální psychopaty. Zvlášť na pokračování. Nedivím se Alexovi, že je v jednom kuse frustrovaný a bojí se o svou rodinu a přátele. Policejní práce je na palici...
Byl to dobrý příběh, akorát mě mrzí, že autor děla z Craiga nesmrtelného, který stále uniká spravedlnosti. A samozřejmě že má své příznivce a fanoušky a také napodobitele, což je snad ještě horší. Alex s policií zde dostávají zabrat. A stejně to vše končí tak napůl. Jsem zvědavá na další díly
Můj oblíbený psychopat Kyle znovu na scéně! Paráda, bylo mi docela smutno. Svižné, přečteno na zátah. Patterson prostě umí, ať si říká kdo chce co chce. A některým lidem by měla být odebrána pravomoc komentování knih. V některých komentářích se občas zračí pokročilá psychická porucha ;-)
Jako vždy skvěle promyšlený příběh a zápletka. Patterson umí prodat napětí, konce jsou u něj vždy rychlé. Kniha měla spád a líbí se mi, že ne vše se vyřešilo... Že další kniha bude pokračováním :-)
Průměrný příběh, moc mě s ním nepřekvapil, ale zase si od něj něco přečtu. Dobře se čte, oddechový repertoár.
Moje první kniha od Jamese Pattersona. Takový průměr. Čte se docela dobře, ale víc se od ní očekávat nedá. Trošku mně připadá, že autor už nemá moc z čeho "vařit".
Jak teda skončil příběh v knize "Spirála smrti? Jak a kdy chytil Cross "Genia" a "Genius" byl odsouzen a uvězněn nebo ne ?
Nyní čtu knihu "Podraz", kde "Genius" utíká z vězení. Je, prosím, mezi těma dvěma knihama nějaká dějově spjatá, která obě knihy: "Spirálu smrti" a knihu "Podraz" spojuje ?
Děkuji za vaše názory, už se těším.
I když vždy ráda sáhnu po dalších dílech " Crosse", těm prvním dvěma se to prostě nevyrovná.. A tenhle díl mi přišel takový ... o ničem. I když se dobře četlo, jsem naprosto zklamaná..
Kniha se mi moc líbila. Sice trochu moc krutých vražd, ale to k tomuto žánru patří. Kniha zůstala s otevřeným koncem, takže sehnat pokračování by bylo fajn :D Doporučuji, nebudete se nudit :-)
Podraz byla moje první kniha tohoto autora. Jelikož však postavu Crosse znám, okamžitě jsem se chytl. Vrah v této knize byl výborně vymyšlený, což je paradoxně největší kámen úrazu, neboť ani sám autor nevěděl, jak ho dopadnout. Podezřelých je na začátku stejně jako deset stránek před koncem, a tak si Patterson pomohl velmi laciným trikem, který mu tedy v hodnocení neodpustím.
Klady knihy jsou dobře napsané charaktery; záporem v podstatě nulové vyšetřování, zaměření spíše na osobní stránku detektivů, než na jejich práci, přímo "debilní" konec, ať už s jedním nebo druhým vrahem.
50%
Dobře napsaná kniha, jako všechny tohoto spisovatele. Stojí za přečtení. I zde si nechal prostor na volné pokračování. Dobrý způsob, jak si udržet čtenáře.
Kyle Craig opět ve hře? No další díl Alexe Crosse co jsem četl jedním dechem plný napětí co se z toho vyklube tentokrát?!
Jako vždy jen doporučuji!
Jako snad všechny autorovy knihy, i tahle pořádně (a parádně) odsejpala. Nemám v podstatě námitek, až na, a teď přijde trochu SPOILER, na můj vkus příliš časté používání geniálně řešených masek.
1999 | Sběratel polibků |
1996 | A pavouk přichází |
2015 | První láska |
2014 | Tváří v tvář |
2012 | Čarodějka a čaroděj |
Román se mi moc líbil, jako ostatně všechny díly o Alexu Crossovi. Jenom mě trochu dostal dost ukvapený závěr. A postava Kyleho možná zbytečná. Kdyby jeho útěk z vězení předznamenal další pokračování, pochopila bych to, ale takhle...