Mlčeti zlato
Paul Johnston
Když se v dalším z příběhů soukromý detektiv Alex Mavros rozhodne převzít pátrání po pohřešované mladé dívce, imigrantce z bývalého Sovětského svazu, netuší, že by právě tento případ mohl mít něco společného s nájemnými vraždami, jejichž počet v Aténách náhle povážlivě narostl. Brzy zjišťuje, že vlna násilí má své kořeny už v dobách plukovnické diktatury, a aniž by si to uvědomoval, vystaví sebe i ženu, kterou miluje, smrtelnému nebezpečí.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2007 , Mladá frontaOriginální název:
The Golden Silence, 2004
![aralka aralka](https://www.databazeknih.cz/img/users/88_/88369/m_aralka-bc0.jpg?v=1540933413)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
průměrná mafiánská detektivka, která má přesah i lehce do historie Řecka, kdy v roce 1967 vládní junta začala stíhat své oponenty - liberály a mladé komunisty :-)
![Lucy84 Lucy84](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Četla jsem ji 2x. Sedí mi prostředí, baví mě pátrání detektiva Mavrose. Napínavý, zajímavý i smutný příběh. Doporučuji!
Pokud bych tuhle knihu vynechal, o nic bych nepřišel. Příběh, do kterého se autor pokouší namíchat od všeho něco a a nakonec je výsledkem nepříliš poutavý detektivní thriller, na který zanedlouho zapomenu.