Konzultant

Konzultant
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509758/konzultantkTWXGE-dgg-.jpg 4 81 81

Alexandr Kraus série

< 3. díl

„Muž, kterého hledáte, na vás čeká v Luční 154, slečno Šimečková. Pospěšte, nechal jsem vám otevřeno…“ Na Karlovarsku řádí sériový vrah. Vyžívá se v neskutečné brutalitě, nesmírně rád se poslouchá a je si tak jistý svou genialitou, že sám volá policisty, aby jim řekl, kde najdou další oběť. Vyšetřovatelka Andrea Šimečková je vyslána tajemným hlasem v telefonu do zdánlivě prázdného domu. Čeká ji tam hrůzný nález. Nahý, mrtvý muž přibitý hřeby k podlaze, s klouby zohýbanými tak, že připomíná pavouka. Tělo je zohaveno způsobem, který šokuje i otrlé policisty. Během následujících dnů vypukne nejen pátrání, ale také bizarní hra na kočku a myš, ve které hraje jednu z hlavních rolí i Andrein přítel Saša Kraus. Bývalý policista, nyní novinář, který se s velkou chutí ujme role konzultanta policie. V rámci vyšetřování spolu začnou každý den více a více šlapat na paty brutálnímu vrahovi, který působí jako ztělesnění zla. Saša s Andreou pomalu stahují kolem vraha smyčku. Uvědomují si děsivou skutečnost, že i když vraha zatím neznají, neznamená to, že on nezná je…... celý text

Kizuizi
24.03.2023 5 z 5

PARÁDA! Tohle napínavé a mrazivé (místy dost brutální) čtení mě naprosto dostalo.
Tonda Mazáč očividně odhodil všechny zábrany a rozjel to ve velkém stylu nejen v brutálnosti činů, ale také nešetřil peprnější slovní zásobou.

Ani tentokrát mě Saša Kraus nezklamal jeho humor mi vyhovuje, jsem ráda že není ani za superhrdinu a přizná, když ho něco bolí. Stejně tak Andrea Šimečková, i když ta je zase za takovou tu paličatou ženskou, co nedbá dobře míněných rad a do všeho se vrhá po hlavě. A naštěstí nechybí ani můj oblíbený šéfredaktor (to je taky ďábel :)).

Jane2016
22.03.2023 5 z 5

Do knihy jsem se pustila s velkou chutí a neměla jsem vůbec problém se začíst. Naopak. Autor má tu schopnost, že čtenáře vtáhne do příběhu a nepustí ho, dokud se nedozvíme pachatele! Příběh má spád, nechybí v něm ironie a spouuusta nechutných detailů Sama jsem se kolikrát načapala, že čtu s lehce otevřenou pusou!

Sama za sebe musím říct, že Konzultant se mi dokonce líbil více než Kapka jedu! Pokud bude @tonda_mazac takhle stále zvyšovat laťku, tak se máme opravdu na co těšit!

Konzultanta doporučuji všemi deseti, pokud hledáte kvalitní českou detektivku, tak Vám doporučuji po knize sáhnout.

Veju007
22.03.2023 4 z 5

Konzultant je třetím případem Alexandra Krause, ale nezoufejte, pokud jste jako já nečetli předchozí dva díly. Chytat se určitě budete a bude to síla!

První větou anotace "Na Karlovarsku řádí sériový vrah." jsem byla okamžitě nalákaná, protože ano, to je přesně to místo, kde bydlím.
Vyšetřovatelka Andrea Šimečková je samotným vrahem poslána na místo první vraždy. V tu chvíli začíná závod s časem, Andrea k případu přizve svého přítele, Sašu Krause, bývalého policistu, nyní novináře, který se ve všem rád šťourá a to našeho záhadného vraha příliš netěší. Vše se zamotává a komplikuje, mrtví přibývají a je jen otázkou času, kdy se vrah dostane příliš blízko.

Jde o mé první setkání s autorem a teda klobouček. Příběh je velmi dobře vystavěný. Znechutí vás hned první kapitolou a vše vyvrcholí velmi povedeným finálem. Občas budete zadržovat napětím dech, občas vám bude špatně, občas budete mít pocit, že se o vás pokouší infarkt.
Ano, těch prvních přibližně 100-150 stran je těžších na začtení, ale když to překonáte, dostanete opravdu slušnou nálož nervů, pořádně nadupanou zápletku a skvělé rozluzlení. A hádejte co, vraha jsem samozřejmě neodhadla ani omylem!

Kdo má rád napínavé krimi thrillery, Konzultant je rozhodně ta správná volba!

vendy6619
18.03.2023 4 z 5

Musím se přiznat, že prvních cca 100 stránek jsem měla opravdu problém se začíst. A chvílemi jsem i srovnávala s Kapkou jedou. Ale pak se to prostě zlomilo a já naopak nemohla přestat číst.
Do poslední chvíle jsem netušila vůbec nic. Tedy alespoň do jednoho momentu zhruba 100 stránek před koncem kdy to všechno zapadlo na svoje místa.
Skvělá, čtivá kniha, která vás nenechá ani na chvíli v klidu a vy budete chtít další a další informace o tom co se na Karlovarsku děje!
Opět bych tu nějaké chyby našla, které mě rušily při čtení, ale jako vždy to jsou drobnosti.
Co musím vyzdvihnout je epilog, který byl úžasný! Hlavni hrdinové Andrea a Saša mě opravdu moc bavili! At už tím jak si rozuměli při vyšetřování nebo jejich starost jeden o druhého. A doufám, že se s nimi setkám třeba někdy příště!
Nicméně si myslím, že kniha není pro lidi se slabším žaludkem. Tonda se tu opravdu vyřadil. Ze by se za to ani Carter nemusel stydět!

Gabusza
18.03.2023 5 z 5

Pro mě čtenářský zážitek!
Vyšetřování psycho brutálních vražd sériového vraha jsou dokonale promyšlené,
Karlovarští detektivové Andrea se svým konzultantem tomu přijdou na kloub.
Oblíbila jsem si je oba, i Eliáše s psychologem.
Kniha je čtivá, výborná, napínavá a plná akčních scén.
Kapitoly krátké a stéle se v příběhu něco děje!

Konec mě dostal a dost překvapil :)

blanka7796
13.03.2023 5 z 5

Andrea Šimečková a Saša Kraus řeší další případ .Brutální vraždy v Karlových Varech jsou důmyslné. Autor perfekně využívá znalost prostředí. Závěr knihy překvapivý. Tonda Mazáč je přirovnáván k Robertu Bryndzovi. Ano, je to tak s bonusem , že vše se odehrává v Čechách.

Antonín Mazáč
česká, 1979