All About Doggie and Pussycat
Josef Čapek
![All About Doggie and Pussycat All About Doggie and Pussycat](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165492/bmid_povidani-o-pejskovi-a-kocicce-165492.jpg?v=1539031827)
O pejskovi a kočičce série
Občanské sdružení Lungta vydalo v tibetském překladu Povídání o pejskovi a kočičce Josefa Čapka. Přeloženo z anglického překladu Lucy Doležalové. Kniha je určena pro tibetské děti a bude se distribuovat především do exilových tibetských škol v Indii. Tibetské vydání bylo možné realizovat především díky individuálním sponzorům a také díky vstřícnosti dědiců Josefa Čapka a autorky anglického překladu paní Lucy Doležalové, kteří se vzdali nároku na honorář. „Knížek pro děti a mládež v tibetštině není mnoho, a tak mladí Tibeťané nemají mnoho příležitostí k rozvíjení své mateřštiny. Ti, kteří žijí v Indii, navíc raději sáhnou po knížce v angličtině a tibetštinu zanedbávají,“ uvádí k projektu jeho koordinátor Miroslav Pošta. Podobné projekty proto Tibeťané vítají jako jednu z možností, jak napomoci k zachování tibetského jazyka. Knihu také dostali členové nepočetné tibetské komunity žijící v ČR, jinak však kniha v ČR distribuována nebude – zůstane zde jen několik exemplářů především jako povinné výtisky v knihovnách. ISBN 978-80-902650-0-4 je chybné... celý text
![Anette99 Anette99](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/272993/m_anette99-MHY.jpg?v=1557739209)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Pro dokončení výzvy z roku 2022. Milé počtení, vrátila jsem se do dětství a u příběhů jsem se bavila úplně stejně jako když jsem byla dítě a četli jsme Pejska a Kočičku ve škole. :)
![Ophelie Ophelie](https://www.databazeknih.cz/img/users/26_/264602/m_ophelie-650f434b4889f.jpg?v=1695499083)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Musím říct, že bylo moc fajn se ke knize po tolika letech vrátit, četla jsem jí synovi před spaním, spojila jsem tak příjemné s užitečným (splněno jedno z témat letošní výzvy ;-)). Každopádně tato kniha je klasika s jedinečnými ilustracemi pana Čapka. Neměla by chybět v žádné dětské knihovničce.
![Amneris Amneris](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/217731/m_amneris-7I6.jpg?v=1668582815)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knihu o Pejskovi a kočičce jsem si zamilovala jako malá holka, vždycky se mi líbily úžasné ilustrace :-)
![Limonadovyjoe Limonadovyjoe](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/179714/m_179714-A4F.jpg?v=1487010555)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Dětská klasika a první téma výzvy 2022. Nejraději mám povídku o rozpáraných gaťatech a dešťovce. Ty ilustrace jsou kouzelné. Některé povídky jsou naopak slabší - a z dětství si je absolutně vůbec nevybavuji a při čtení knihy mě překvapily - třeba ta o oslavě 28.října nebo o psaní do Nymburka ..
Jen tak mimochodem, všimli jste si jak často Čapek používá výrazy tak a a tak ? Jen v první povídce 22x .. to by se češtinářům na hodině slohu nelíbilo :)
![sabina5156 sabina5156](https://www.databazeknih.cz/img/users/26_/268623/m_sabina5156-4h1.jpg?v=1671181067)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nesmazatelně krásný pocit ve mě nechala pohádka o noční košilce, celá ilustrace a jednoduchost příběhů, která bohatě stačí.
![namornice namornice](https://www.databazeknih.cz/img/users/95_/95735/m_95735-8LQ.jpg?v=1459855073)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Čapkova klasika, která potěší malé i starší posluchače. Moje neteře vyžadují opakovaný poslech a není divu, neboť interpretace herců Dejvického divadla je naprosto fenomenální. Hrozně hezky se to poslouchá. Všechny epizody jsou nezkrácené a kapitolu o oslavě 28.řijna jsem zdřívějška neznala. I po tak dlouhé době má kniha pořád co nabídnout. Povinná výbava na cesty autem.
![rafan65 rafan65](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/273854/m_rafan65-vdz.jpg?v=1603886699)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moc pěkné čtení, poprvé jsem četl jako dítě teď znovu z vnoučatama. Ideální čtení na večer pěkně je kniha uspávala.
![Melanka Melanka](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/31529/melanka-qWt.png?v=1540885066)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moje dětství, večerní čtení dcerám a teď vnoučatům. Nesmrtelná knížka s nádhernými ilustracemi. Jen mě vždycky rozčilovalo, jak sušili prádlo.:-)
![Worbitka89 Worbitka89](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/313126/m_worbitka89-Ivg.jpg?v=1633695501)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Česká klasika, jednoduché výchovné příběhy o pejskovi a kočičce, kteří chtějí být jako lidé,jako malá jsem je měla moc ráda,dneska se mi libi stále,ale jen ty příběhy,kde nevystupuje autor, to je pro me i pro děti divné a zbytečně složité.
![Čmeláček Čmeláček](https://www.databazeknih.cz/img/users/39_/390663/m_cmelacek-rE8.jpg?v=1652286187)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Pejsek s kočičkou jsou fakt skvělí a mají výborné nápady! :) Klidně bych k nim šel třeba i na návštěvu, kdyby to šlo, ale ten jejich dort bych určitě nejedl :))).
Část díla
Jak hráli divadlo a na Mikuláše co bylo |
![]() |
Jak našli panenku, která tence plakala |
Jak pejsek s kočičkou slavili 28. říjen |
![]() |
Jak si pejsek roztrhl kaťata |
![]() |
Jak si pejsek s kočičkou dělali k svátku dort |
1956 | ![]() |
2004 | ![]() |