Almanach dobrého hostitele
Vlado Burian
Společenské chování- stolování, návštěvy, svátky, oslavy, nápoje, pokrmy. Kapitoly: Aperitiv, Atmosféra, Barbek /barbecue/, Bowie, Cizinec, Čaj, Dárky, Dekorace stolu, Desatero hostitele, Dezert, Děti, Entrées a hors-d´oeuvre, Etiketa, Fotografie, Gastronomie, Hostitel v kanceláři, Hotel, Hudba, Chladnička, Chuťovky, Improvizace, Jídelna, Jídelní náčiní, Jídla připravovaná u stolu, Kabáty a boty, Karty, Káva, Kempink, Kniha návštěv, Koktajl, Koktajly, Koňak, Konverzace, Kouření, Kuchyně, Labužník, Menu, Místo u stolu, Nádobí, Nákup, Nápoje, Narození, Návštěvy, Nehody, Noční klub, Oběd, Oblečení, Odpolední návštěva, Osvětlení, Parfém, Piknik, Pivo, Placení, Po divadle, Pohřeb, Polévka, Pomoc, Pozdrav, Pozvání, Pozvánka pro slavnou osobnost, Prostírání, Přátelé, Před kinem, Přednosti a nedostatky, Představování, Přípitek, Příprava, Punč, Raut, Restaurace, Rodinné stolování, Sekt, Setkání, Silvestr, Sklo, Spropitné, Stolničení, Svatba, Svíčky, Svobodní, Sýr, Tácy-podnosy, Telefon, Televize, Ubrousky, Vánoce, Vaření, Večeře, Víkend, Víno, Výročí, Whisky, Zasnoubení. Třetí vydání. Cena knihy v čase vydání: 14.- Kčs.... celý text
Přidat komentář
Autorovy další knížky
1978 | Dokonalý člověk |
1974 | Malý receptář kávy a čaje |
1975 | Almanach dobrého hostitele |
1970 | Gentleman od A do Z neboli 181 společenských přikázání |
Takový základ, který v dnešní době už moc základem není. Dozvíte se spoustu věcí o stolování, chování při hostování, o tradičních jídlech. Nebylo to špatné, ale nijak mě to ani nenadchlo.