Čekání na smrt
Lisa Jackson
Alvarezová & Pescoliová série
Někdy zkrátka vůbec nezáleží na tom, jak rychle utíkáte... Některá místa mají špatnou pověst nezaslouženě. Medvědí brod mezi ně ale nepatří – ten si zlověstnou reputaci zasloužil. Zde totiž příběhy o sériových vrazích nejsou pouhými legendami. Ne, v Medvědím brodu se opravdu vraždí a umírá. Už zase. Tentokrát se vrah skrývá v nočních stínech a sleduje místní teenagery. Vyčkává na správný okamžik, na správnou oběť. Detektiv Regan Pescoliová mezitím počítá dny, kdy bude moci odejít na mateřskou. Je naprosto vyčerpaná, cloumají s ní emoce, a poslední, co potřebuje, je další sériový vrah. Zvláště teď, když se její dcera Bianca ocitla uprostřed mediální bouře. Je nalezeno další tělo... a další. Pescoliová cítí, že se smrtící hrozba přibližuje k jejich domu, a tak se rozhodne jít nebezpečí naproti. Neexistuje jiný způsob, jak vraha zastavit. V temném lese je však příliš mnoho míst, kde se dá skrýt... a ještě více míst, kde se dá zemřít.... celý text
Detektivky, krimi Dobrodružné Pro ženy
Vydáno: 2017 , DominoOriginální název:
Expecting to Die, 2016
![evvva evvva](https://www.databazeknih.cz/img/users/77_/77012/m_evvva-6542859fe0543.jpg?v=1698858400)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Tak nevím...mohla bych se rozepsat o tom, co a jak a proč ne a nebo taky napsat dvěma slovy....nic moc!
![SimonaP SimonaP](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Knížka nudná, příliš mnoho jmen, motiv vraždy jsem už skoro zapomněla, tak byl nezáživný. Ztráta času.
![musivila musivila](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/214473/m_musivila-RSX.jpg?v=1613584479)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Asi se budu opakovat, ale mně prostě knihy od L. Jackson baví.
7. díl se poprvé odehrává v parném létě a ne v mrazivé zimě, jak tomu bylo u předchozích dílů. Pescoliová má měsíc do porodu, měla by nastoupit na mateřskou dovolenou, ovšem to by se nesměla najít další mrtvola... Tentokrát je do případu zapletena i dcera Pescoliové Bianca, z které se stává ze dne na den mediální hvězda. Vše se točí kolem místních teenegrů a podezřelých je mezi nimi hned několik. Popravdě se mi ti kluci trochu pletli. Každý něco skrývá, každý má svá tajemství, tak kde je pravda? Rozuzlení celého propletence je nakonec překvapivé.
![laura laura](https://www.databazeknih.cz/img/users/57_/5764/laura-Elq.jpg?v=1611256255)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Bylo to napínavé, práce doma šla stranou, jen abych už věděla... Jenže po přečtení zůstalo hodně nejasností... Jak mohla dívka, která zemře, poslat ze svého telefonu zprávu: Už se nevrátím, když byla už pár dní po smrti? A kdyby to udělal vrah, jak se mohl k jejímu telefonu dostat, když ho našla až policie u mrtvé na nedostupném místě? Tohle tam autorka nějak zapomněla vysvětlit... A těch věcí, které mi na konci tak úplně neseděly, bylo víc, přesto tahle kniha podle mě patří k těm lepším od L. Jackson - a to i přes ne zrovna příznivé hodnocení. Rozuzlení je nakonec překvapivé, taková novodobá A. Christie, dá se říct ;) a její Vražda v ... Hádejte :)
![RomanDušek RomanDušek](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Další ze slabších knih od Lisy. Bohužel ne, co se počtu stran týče, nýbrž příběhem.
Začátek ve velkém stylu, ale pak už děj jen uvadal...
![Havrdak Havrdak](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Název vystihoval mé pocity při čtení. Stále jsem čekala, kdy mě kniha zaujme. Ale bohužel... doufala jsem, že alespoň závěr a rozluštění případu dá knize nějaký smysl. Ale, aby jediná zajímavá věc byla rozebraná stroze na třech stránkách? Motiv hlavní vraždy nerozveden???? Ztráta času.
![Adriassa Adriassa](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/24110/24110-Hpn.jpg?v=1402072574)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Namet dobry, ale prijde mi dost nevyuzity. Napeti bylo pouze na zacatku a mozna chvilku ke konci. Pak jsem nektere pasaze i dost preskakovala. Lisu jsem cetla po dlouhe dobe a jsem docela zklamana. A k zaveru me jen napada.. "Hmmm, tak jo no". Urcite nebude patrit mezi knihy, ktere se budu pamatovat.
![optimista55 optimista55](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Zatiaľ posledný diel série Alvarezová & Pescoliová. Moje konštatovanie je, že ak aj bude niečo nové v tejto sérii už nebudem čítať. Rozvláčne rozprávanie o deji, ale žiadne vyšetrovanie a už vonkoncom nie adrenalín. Nakoniec sa zápletka vysvetlí v jednej kapitole. Ako detektívka veľmi slabé, ako novela veľmi povrchné. Možno ešte ako dievčenský román s detektívnou zápletkou by to obstálo, ale aj tam sú určité nároky.
![moudivlacek moudivlacek](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
A já pro změnu přidám kladný komentář. Přečetla jsem postupně celou sérii, ani tento díl mi nepřišel nudný. Jestli někoho nudí čtení o vraždách, tak ať to prostě nečte. To, že se zde nepopisuje na x-stránkách vraždění, neznamená, že to není napínavé. Je to zde hlavně o dedukci. Ono donutit teenagera, aby vám něco řekl a navíc ještě pravdu, totiž není vůbec nic lehkého. A zvlášť, když dotyčný má co skrývat. Také postoj okolí k Regan není nic neobvyklého. Mně daná situace přišla velice reálná, a to se mi prostě líbí.
A závěr... ve mně vzbudil dojem, že třeba jednou se ještě dočkáme pokračování série.
![bizonka bizonka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Nuda:-) Děj mě nebavil, puberťáci už vůbec, po přečtení Paganiniho smlouvy slabý čajíček:-)
![Jirulka Jirulka](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/32840/jirulka-CbX.jpg?v=1593777059)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Děj se mi zdál zbytečně natahovaný a místy to byla nuda, hlavně když se jednalo o natáčení. Ale jinak se to četlo dobře, jen by tomu opravdu neškodilo ubrat pár stránek
![Janysa193 Janysa193](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Knížka relativne ok, ale díky ní, jsem začala být velmi silně alergická na slovo “teenager” a “teenageři. Temeř na kaźdé stránce se vyskytovalo, někdy i vicekrát. Zkazilo mi to celý dojem z knihy. Nevím jestli je to zasluha prekladatele ale rozhodne je to prinejmensim ubohe.
![pepa4081 pepa4081](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/123920/m_pepa4081-ON3.jpg?v=1590249864)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Po předchozí knize L. Jackson jsem se bál, aby to nebyl zase spíš román pro ženy s detektivní zápletkou. Jsem rád, že tomu tak není. Jde o celkem napínavou detektivku se zajímavým prvkem (bigfoot). Bohužel se mi opět zdálo, že autorka je placena od počtu stran (o 200 stran méně a mělo by to daleko větší spád) a osobní trable Pescoliové (i když souvisí s vyšetřováním) mne už začínají dost štvát. To nemohl tu mrtvolu najít někdo jiný. Nápad s reality show se mi také moc nelíbil. Konec byl podle mne tak nějak laciný a bojím se, že nejméně polovina další knihy bude opět o Biance. Hodně se rozmyslím, jestli ji budu číst (pokud ji L. J. napíše).
![Mischone Mischone](https://www.databazeknih.cz/img/users/43_/43928/mischone-f2a.jpg?v=1540918368)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Knížka je jako vždy velmi čtivá už od začátku. Od knih L.J. vím, že nebudu mít ani ponětí jak to dopadne, kdo je vrah a co bylo pointou. Se všemi knihami jsem byla vždycky nad míru spokojená. Nyní ubírám hvězdičku jen za to, že bylo moc vražd, ale přeci jenom je třeba čtenáře zmást. A taky ubírám za to natáčení o "bigfootovi", reality show nemám ráda a tady se to probíralo furt dokola. Ale to je věc názoru :)
Každopádně je kniha prostě skvěle napsaná, máte ji přečtenou raz dva a Pescoliovou a Alvarezovou musí mít rád snad každý :)
![x.capricorne x.capricorne](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/128615/m_x-capricorne-J0M.jpg?v=1536574421)
Knížku jsem nakonec odložila nedočtenou, strašná nuda...Jediné, co mě na tom zaujalo, byl Bigfoot, to jsem si musela vygooglit, co to je, to jsem v životě neslyšela .... :-)
2010 | ![]() |
2009 | ![]() |
2011 | ![]() |
2013 | ![]() |
2009 | ![]() |
Dobře se to četlo. Děj měl spád a příběh měl smysl.