Taká dlhá noc

Taká dlhá noc
https://www.databazeknih.cz/img/books/69_/69204/bmid_taka-dlha-noc-TDZ-69204.JPG 4 60 60

Alvira a Willy série

Slobodná mladá žena cez vianočnú noc kladie svoje práve narodené dieťa na schody kostola. Vnútri mladý muž kradne vzácny kalich. Dieťa i kalich zmiznú... Je neskoré popoludnie adventného času, keď ustráchaná mladá žena s obavami a nádejou odloží svoje prvorodené pekne zababušené dieťa v kočíku na prah kostola. V tej istej chvíli sa v kostole nachádza ostrieľaný zlodej, ktorý kradne vzácny kalich. Nakrátko zmizne aj kočík s dieťaťom. O sedem rokov neskôr sa pripravuje vianočné detské vystúpenie, v ktorom účinkuje aj stratené dievčatko. Do príbehu sa živo zapája bystro uvažujúca Alvirah, ktorá amatérsky pátra po stope nepravého závetu. Pri mravčej práci, ktorá prináša celý rad prekvapujúcich výsledkov, vyjde najavo všetko podstatné... Taká dlhá noc sa vianočným večerom môže skončiť, ako sa končí zlý sen. Prvé vydanie.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Horory
Vydáno: , Slovenský spisovateľ

All Through the Night, 1998

Romcajs
08.06.2023 4 z 5

Milá krátká detektivka. Kapitoly jsou krátké, takže se dobře čte. Není tu žádná záhada, vše je od začátku jasné a jde o to jak a kdy se vše rozmotá. Při setkání malé holčičky se svojí maminkou mi i slzička ukápla. Nicméně bych řekl, že příběhu chybí, takový element, kvůli kterému bych se ke knížce chtěl někdy ještě vrátit.

čef
19.08.2022 4 z 5

Milounká, slzavá detektivka s klonem slečny Marplové. Novinářka a amatérský detektiv tentokráte řeší krádež mešního poháru, podvodníky se závětí a hlavně opuštěnou roztomilou holčičku. Čtení na pár chvilek.

pegasek
21.08.2019 4 z 5

Knihy jsem se obavala,ze zacatku na me pusobila prilis jednoduse,ale to jen na zacatku.Nenazyvala bych ji detektivkou,ale prijemnym oddychovym pribehem

Jane100
22.07.2017 4 z 5

Jednoduše a prostě obyčejná sympatická knížka, navíc s pár stránkami, takže pokud hledáte něco krátkého na jedno odpoledne ke dvěma kafím, sáhněte po této knížce.

EvikU.
07.04.2017 5 z 5

Pro mě skvělá detektivka. Mám ráda dobré konce. ☺

Bar16
18.12.2016 3 z 5

Takový příjemný vánoční příběh s tím nejlepším koncem.

zdehan
21.12.2015 4 z 5

Kniha se pěkně čtla

Jitush
07.07.2015 3 z 5

Na mě až příliš jednoduchá detektivka, žádné neočekávané zvraty či napětí, předvídatelný děj. Jako oddychovka dobré, ale teď se pustím do nějaké napínavější knihy. Nicméně s autorkou to nevzdávám, ještě mám od ní jiné knihy, které snad budou lepší.

koki.veru
13.02.2014 4 z 5

Krásná detektivka od této spisovatelky, stejně jako většina ostatních. Chytrá Alvíra, která se objevuje i v několika jiných knihách od Clarkový, vyšetřuje jak zfalšovanou závěť, tak i sedm let ztracené dítě.