Rebelové
John Jakes
Americká cesta ke svobodě série
Druhý díl osmidílného románového historického cyklu o Americké cestě ke svobodě. Osudy jedné rodiny ve víru začínající války Američanů za nezávislost.
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 1996 , Knižní klubOriginální název:
The Rebels
Zajímavý historicky perfektně zpracovaný námět, druhý díl pokračování začátku americké revoluce za nezávislost, velmi čtivé, místy přímo napínavé.
Philipa čekají osudové převraty, do jeho příběhu vstupují nové osoby. Příběh se rozvíjí, zachovává si napětí a popisuje i příběh zrodu amerického národa, vznik jeho armády z původně neuspořádaného davu.
Osamostatnění Ameriky pokračuje a příběhy hlavních hrdinů jdou dál...těším se na další díl...
1992 | Sever a Jih - 1. díl |
1992 | Láska a válka 1 |
1993 | Nebe a peklo 1 |
1996 | Levoboček |
1992 | Sever a Jih - 2. díl |
Druhý díl za mě lepší než první. Philip bojuje ve válce za nezávislost, Judson je ve válce se svým otcem a sám se sebou. Místo nehodnověrných anglických šlechticů a la červená knihovna z prvního dílu tady před očima ožívají skutečné historické postavy a hrdinové války o nezávislost - George Washington, John Adams, Paul Revere, Tom Jefferson, von Steuben. Docela hezký je i návrat Gila jako symbol bratrství s Francií.