Anděl pro Emily
Jude Deveraux (p)
Anděl pro Emily je romantický příběh ze současnosti. Knihovnice Emily vede klidný a obyčejný život v malém městečku, dokud autem nesrazí podivného muže. Ten tvrdí, že je jejím andělem strážným, a že ji přišel ochránit. Emily ho sice zpočátku považuje za šílence, ale na druhou stranu jí je jeho společnost více než příjemná. Nebezpečně přitažlivý anděl ji možná ochrání před zlem – ale ochrání ji i před sebe samou? Emily se odváží hledat v jeho náruči nebe – ale otázka zní, zda člověk a anděl se smějí milovat…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2000 , BaronetOriginální název:
Angel for Emily, 1995
Vtipná a zábavná pohádka, kde hlavními postavami jsou knihovnice s andělem, kterým sem tam asistují duchové. Nenáročná a oddechová kniha.
Hezká pohádka, ale bylo toho nějak moc. Emily měla být údajně jedna z nejlaskavějších a nejhezčích duší, ale přišla mi až moc prchlivá. Navíc být zasnoubená, a ..... to asi ty nejkrásnější duše nedělají. :) Ale Michael, to byla paráda. Pokud připustím, že šimrání na nose je varování, tak se mi od toho mého "Michaela" dostalo jednou v životě silného mrazení na zádech. Andělé a duchové jsou sice fajn, ale možná toho zde bylo příliš. Autorka má lepší díla.
Nenadchne, neurazí. Zajímavý námět, ale postupně příběh ztrácel dech. Autorka má lepší knížky.
Kniha měla velmi zajímavý námět. Ze začátku jsem byla nadšená, protože mi připomínala "Rytíře ve zlaté zbroji", oba byli z jiných světů, hledali pravdu a snažili se adaptovat.
Emily mi lezla na nervy - občas to bylo na vraždu, ale chlap jako Michael?....asi bych uvažovala o rozvodu :-). Toho nadpřirozena bylo na konci až moc.
Příběh byl až na nějaké maličkosti celkem zdařilý, ale spisovatelka má lepší
Mám rada sladké rozprávky a príbeh, kde sa anjel zamiluje do tej, ktorú má chrániť tým určite je :) Jedna z mojich top.
Kniha by se četla dobře, jen toho "nadpřirozena" se hromadilo a hromadilo, až jsem ubrala tři hvězdičky...
Knihu jsem se nutila dočíst, ale pak jsem to vzdala. Ne že by byla úplně špatná - je to veliká oddechovka - ale styl psaní mě absolutně neoslovil, nudila jsem se, nebavilo mě to. Hlavní hrdinka mi přišla úplně praštěná... doporučit ji prostě nemohu. Ani na dovolenou, kdy by třeba chtěl člověk i čtenářsky "jen" odpočívat. To znám mnohem lepší oddechovky.
2008 | Rytíř ve zlaté zbroji |
2013 | Černý lev |
2009 | Levandulové ráno |
1998 | Dědička |
1999 | Síla lásky |
Jedním slovem - nádhera! Tohle jsem si opravdu užila.
Je to romantika jak se patří. A i když hned tušíte, jak to dopadne, tak mi to vůbec nevadilo.
Emily, která nechtě srazí muže, svého anděla strážného - Michaela. Ten má úkol, kolem ní je velké zlo, on musí to zlo najít a odvrátit.
Samozřejmě hned od počátku se Emily převrátí celý život naruby, dozvídá se pravdu o sobě i okolí. A nejen ona. Michael má tělo, které je ve všech věcech a ohledech problémové.
A stane se plno dobrého i zlého a oba se musejí rozhodovat a něco pro druhého obětovat, než zjistí, co pro sebe znamenají.
Do toho zapleteny prvky detektivky, plná náruč lásky a úcty k člověku. Jiskření a vtipné scénky vše krásně dokreslují.
Krásné oddechové čtení.