Andělé a démoni
Dan Brown
Robert Langdon série
1. díl >
V knize Andělé a démoni americký spisovatel Dan Brown poprvé představil postavu hardvardského symbologa Roberta Langdona, který se pak znovu objevuje ve světovém bestselleru Da Vinciho kód. Langdon je při návštěvě Evropy povolán k případu rituální vraždy, k jejímuž objasnění může přispět díky své znalosti v oboru kódů a šifrování a dějin tajných společností. Ve špičkovém švýcarském výzkumném ústavu CERN je nalezen brutálně zavražděný vědec... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2009 , ArgoOriginální název:
Angels & Demons, 2000
Styl psaní Dana Browna mám velmi ráda - příběh vás nenechá oddychnout, zkrátka musíte číst dál a dál. Objevují se nové události a vás logicky zajímá, jak se bude příběh vyvíjet dál.
Andělé a démoni jsou podle mě ještě o něco lepší, než Šifra mistra Leonarda (resp. Da Vinciho kód).
Kniha určitě lepší než film. Ale to stejné platí o Šifrě mistra Leonarda. Brown má úžasný smysl pro popis ale i přes to má děj spád.
Protože od knih Dana Browna očekávám odpočinek, nemůže mě jejich stále opakující se základní struktura příliš urazit. Ano, jejich postavy jsou jako přes kopírák, spása přichází až v té nejposlednější vteřině, ale svůj účel - to jest dát mi na chvíli vydechnout - určitě dobře plní. Je vlastně docela zábavné porovnávat analogie mezi jeho knihami.
Kniha se mi libila jeste vice nez Sifra, bylo to hodne napinave a skvele popisovan Vatikan a Rim, opravdu hodne ctive, pak jsem videla film a nikomu to nedoporucuji, katastrofa.
To se vezme harvardský profesor (specialista na symboly a náboženství), dáma v nesnázích (pokud možno sirotek, kterého vychovával hodný strýček), katolíci, tajemná bratrstva, hádanky a samozřejmě spousta dramatických odhalení a máme z toho - kasovní trhák. Jelikož jsem četla už před nějakou dobou Šifru, zůstane mi v paměti asi jako ta originálnější a lepší kniha.
Andělé a démoni jsou sice svým způsobem BOMBAstičtější, mají stejný spád a člověk se nemůže odtrhnout....ale má taky čas pozastavit se nad takovými detaily, jako je třeba neznalost Raffaelova celého jména u rodilé Italky (navíc vědkyně) nebo skutečnost, že Langdon přiletěl do Říma a "před hangár pražilo podvečerní slunce", ale když nasedne do helikoptéry a míří k Vatikánu, už vidí "ranní mlhu"...
Samotný závěr mi přišel možná až trochu moc překombinovaný a laciný a definitivně mě odradil od udělení čtyř hvězdiček.
Tahle kniha se mi zdála lepší než Šifra, byla napínavější, vtipnější, ale taky někdy v některých částí přehnanější :D Langdon mi tady místy připadal jako nepřemožitelný Chuck Norris :P Krásný popis Vatikánu, tak detailně, jako kdybych tam byla, to bylo fajn. Stejně jako u Šifry překvapivý závěr. Knížka se četla dobře, líbila se mi :)
co je velmi dobré v této knize, tak je popsán Řím a Vatikán, nedoporučuji po přečtění se podívat na film, který je děsný
Kniha mě nadchla, ale ten konec, se skokem z helikoptéry, ten byl - upřímně řečeno - strašný. Vyloženě mě otrávil a nechtělo se mi číst dál.
Kdo četl Da Vinciho kód, už zná autorovy postupy. Je to trochu přes kopírák. Nicméně jsem se nechala strhnout.
Kniha sama o sobě se mi celkem líbila, ale jelikož jsem ji četla až po Šifře, přišlo to jako pořád to samé, trochu jiné....
Jedna z mých nejoblíbenějsích knih.Zprvu jsem ji četla sice kvůli Šifře,ale nakonec ji (alespon u mě) překonala...
Nejlepší Brownova kniha. Šifra je vidět víc, díky tomu že svět objevil Browna právě šifrou, ale Andělé a démoni jsou pro mne nejlepší.
Tato kniha se mi líbila, i když, jak píší i ostatní byla přitažená za vlasy. Chvílemi připomínala nějaký americký velkofilm. V tomto žánru nemám mnoho zkušeností, ale kniha byla dle mého názoru výborně propracovaná, velice poutavá, vůbec jsem se s ní nenudila. Takto na mne působila cca první polovina. Potom to teprve začlo. Ač jsem si myslela, že vývoj knihy mi je úplně jasný, nastával zvrat za zvratem a konec, ten tyl úžasný. Při vzpomínce na ni ve mě zanechává stále silný zážitek.
vraždy zfilmováno americká literatura thrillery katolická církev věda a víra Vatikán Ilumináti Evropská org. pro jaderný výzkum CERN americké romány
2018 | Počátek |
2013 | Inferno |
2010 | Ztracený symbol |
2008 | Anatomie lži |
2005 | Digitální pevnost |
Pro mě ještě možná lepší než Šifra,moc se mi líbylo procházet Vatikánem a zaujalo mě vše kolem konkláve...Čtivé.