Andělé smrti
Patricia Gibney
Inspektorka Lottie Parkerová série
1. díl >
Případ inspektorky Lottie Parkerové. Napínavý, znepokojivě temný a do děsivých podrobností propracovaný thriller. V katedrále je nalezena zavražděná žena a o několik hodin později je objeven oběšený muž. Oba mrtví mají na vnitřní straně stehna stejné, amatérsky udělané tetování. Ti dva měli cosi společného, jenže co? Případu se ujímá inspektorka Lottie Parkerová a stopy ji zavedou do kláštera svaté Anděly, bývalého dětského domova, nešťastně propojeného s minulostí její vlastní rodiny. Zatímco si inspektorka začíná uvědomovat souvislost mezi současnými oběťmi a nevyřešenými dávnými vraždami, ztratí se dva dospívající chlapci. Lottie musí najít vraha dřív, než znovu zaútočí. Jenže nevystavuje kvůli pátrání smrtelnému nebezpečí i své vlastní děti?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2021 , RadioservisOriginální název:
The Missing Ones, 2017
Za mě nuda. Pachatel byl snadno čitelný od začátku. Zbytečně zdlouhavá cesta k nicmoc konci.
Kniha ani nenadchla ani neurazila. Průměrný thriller. Vraha jsem uhodla relativně brzy, děj mi přišel občas zdlouhavý.
Nejdriv jsem si stahla e-knihu.Ale nakonec ,nez jsem ji docetla,koupila jsem vsechny 3 dily.Skvela,napinava,dechberouci a morbidni minulost.Ta cast me nejvic bavila a nutila cist dal.Byla jsem napnuta,jake bude rozuzleni,odhaleni,konec...
Tak tahle detektivka mě fakt chytla.
Sedla mi vyšetřovatelka.
Líbilo se mi, že je tu několik hlavních postav, u kterých můžete zvažovat, kdo je ten špatný.
Kniha umělá vyvolat napětí.
Dávám 4,5⭐️ a to jen z důvodu, že autorka nechala v jedné věci vyšetřovatelku déle tápat než čtenáře. Rozhodně však mohu doporučit a těším se na další díl!
Přišlo mi to až moc kruté. Tolik naprosto zbytečných vražd na to, jaké se z toho všeho vyklubalo tajemství. Pořád jsem teda doufala, že vrah je někdo jiný, leč nestalo se.
Je to velmi dobře napsaná kniha, příběh mě úplně pohltil.
Soukromý život vyšetřovatelky je trochu neuspořádaný, ovšem tak akorát, aby to čtenáři nelezlo na nervy. Zápletka je napínavá, lehce překombinovaná a nadsazená, ale také jen mírně, uměřeně.
Bavila mě, moc.
Přečteno velmi rychle. Dobře vymyšleno a pozadí příběhu hodně smutné. Těším se na pokračování
Na dovolenou na motorku jsme si každý s mužem vzali jen jednu knihu, víc se prostě nevejde.
Toto byla jeho kniha, ale musím říct, že psáno čtivě a hbitě. Jen rozuzlení jsem tušila tak od poloviny.
Nejhorší, co na tom je, že to bohužel je možná pravda.
Příběh se mi velmi líbil. Byl čtivej a odsejpalo to. Bavilo mě prolínaní dějů z minulosti a jak se všechno proplétalo. Myslím, že velmi vydařená detektivka.
Rychlé a plynulé čtení. Zvrat tedy žádný, ten podtitul nevím kde vzali, snad hned od první třetiny bylo jasné, že jeden z těch dvou to je... ale na cestu vlakem ideál. Myslím, že další díl zkusím.
Inspektorka Lottie Parkerová - další vyšetřovatelka, která má trochu zamotané rodinné vztahy, nepříliš uspokojivý osobní život, a ani ti nadřízení jí příliš na ruku nejdou! Taktéž zápletka originalitou nevyniká - máslo na hlavě katolické církve bývá literárně zpracované poměrně často. Suma sumárum - jen mírně nadprůměrné krimičtení, takové nic proti ničemu, stopu nezanechávajíc. Třeba se časem k Lottii vrátím, zatím jí uděluji dobrou dobrou.
Až půjdete k vodě, celý den bude déšť bubnovat na okna nebo vám bude dlouhá chvíle na cestách.
Kniha psaná poutavě, vyhovovaly mi i krátké kapitoly, nyní se chystám na další díl, tak jsem zvědavá....
Zajímavá krimi, hlavní vyšetřovatelka - no, uvidím v dalších dílech, někdy byla docela otravná, ale příběh jako takový byl zajímavý, promyšlený...Určitě stojí za přečtení.
Já naopak byla spokojena. O podobných temných tématech se sice čas od času mluví, ale pak stejně vyšumí do prázdna. Určitě je dobré si někdy připomenout, že není všechno zlato, co se třpytí a i mezi beránky občas přijdou vlci. Pro mě osobně, pokud je příběh zasazený do prostředí duchovna a zlo páchájí přímo představitelé církve , je ještě zrůdnější, než kdyby se odehrával v prostředí třeba poklidného sídliště. Takže, když chci mít husí kůži, sáhnu po tomto žánru. "Husí kůže byla, zafungovalo to." Byla to dobrá volba.
Nevím, co bych této knize mohl vytknout kromě toho, že jsem se příliš nebavil. Také číst o zločinech na dětech a vraždách asi není příliš zábavné, že. Příběh byl vymyšlen snad dobře, jenom těch náhodiček a rodinných vazeb bylo na mne trochu moc, ke konci jsem se už cítil tak trochu jak ve hře Vítr z hor. Není to špatná kniha, jenom mně moc nesedla.
No jo, irské trauma, převýchova padlých dívek... Ale chápu to, je to vážně kruté a ukazuje se neuvěřitelná síla církve.
Příběh, který se dobře čte. Zajímavá je i postava vyšetřovatelky. Její životní situace je komplikovaná a slibuje různé možnosti vývoje. Hlavně není žádná dokonalá matka. Což oceňuji. Těch je kolem mě celkem dost. :)
Čtení, které se zarývá pod kůži tématem. Představa, že by mě chtěl někdo prevychovávat za pomoci katolické církve, je tedy dost strašná sama o sobě. Přečtu si určitě i další díl této, pro mě nové, série.
Tak jsem čekala, kdy přijde zvrat, ze kterého mi spadne brada, ale nepřišel. Začátkem jsem se musela prokousat, až díky konci jsem ji vzala na milost. Takže od druhé poloviny už to celkem i odsýpalo. Ale zřejmě další díl hledat nebudu...
Velmi čtivá kniha, napínavá, krátké kapitoly super. Závěr žádné velké překvapení, ale nezklamal.
2019 | Andělé smrti |
2019 | Ukradené životy |
2020 | Stará tajemství |
2021 | Nebezpečná místa |
2022 | Ani slovo |
Napínavý příběh až do konce, určitě si přečtu i další knihy...