Andělé smrti

Andělé smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532999/bmid_andele-smrti-65ddb8824b641.jpg 4 1113 1113

Případ inspektorky Lottie Parkerové. Napínavý, znepokojivě temný a do děsivých podrobností propracovaný thriller. V katedrále je nalezena zavražděná žena a o několik hodin později je objeven oběšený muž. Oba mrtví mají na vnitřní straně stehna stejné, amatérsky udělané tetování. Ti dva měli cosi společného, jenže co? Případu se ujímá inspektorka Lottie Parkerová a stopy ji zavedou do kláštera svaté Anděly, bývalého dětského domova, nešťastně propojeného s minulostí její vlastní rodiny. Zatímco si inspektorka začíná uvědomovat souvislost mezi současnými oběťmi a nevyřešenými dávnými vraždami, ztratí se dva dospívající chlapci. Lottie musí najít vraha dřív, než znovu zaútočí. Jenže nevystavuje kvůli pátrání smrtelnému nebezpečí i své vlastní děti?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , Radioservis

The Missing Ones, 2017

Katana83
06.03.2020 5 z 5

Parádní.

tak.normal
05.03.2020 3 z 5

Opět jsem se přesvědčila o tom, že číst upoutávky a výkřiky na obalu knihy je blbost. Brada mi rozhodně nespadla, myslím, že nikomu, kdo umí číst ;-) Ale dočetla jsem do konce a chvílema to umělo krásně vtáhnout do děje. I když to bylo místy překombinované.

LusSyNDA
02.03.2020 3 z 5

Kniha mě příliš neoslovila. Po rozluštění toho, kdo a proč zabíjel, jsem si stejně pořád říkala "proč?"... V knize bylo až moc postac, které mi dělalo problém si zapamatovat, kdo je kdo. Hlavně mi vadili příliš časté pasáže o ničem, prostě jen popis nějaké činnosti, která pro příběh nebyla vůbec důležitá.

TracyB
25.02.2020 2 z 5

V knize je spousta postav, ale o žádné skoro nic nevím. Mám ráda knihy, které odsýpají a dokážou vtáhnout pod povrch. Tady se jen bruslilo na hladině, dialogy byly takové nemastné neslané. Chvíli mě to bavilo chvíli ne. Za mě průměr.

Blondebookdevil
24.02.2020 4 z 5

Trochu lepší než průměrná detektivka, zápletka zamotaná s množstvím postav, avšak ty, které by si měl čtenář oblíbit hlavně, si prostě oblíbit nejde. Lottie Parkerová je taková směsice všech známých detektivů - má problém s alkoholem, nezvládá domácí situaci a má něco jako OCD.(?) Jediná sympatická postava je Boyd, který (opět nečekaně) má slabost právě pro šéfku Lottie. Krátké kapitoly napomáhaly svižnému tempu a v podstatě jsem dostala dobré čtení, až na některé věty, které zněly prostě divně (chyba překladu?) anebo byly chybné doslova. Zkrátka jsem si nedokázala oblíbit ani jednu z postav (i když prostoru tam měly hodně), a proto jedna * dolů, avšak věřím, že to další díl napraví.

vojteska70
20.02.2020

Jako Jana 24. Napsala bych to stejně. Strašně mi jde na nervy vyšetřovatelka, která má takové problémy sama se sebou a nestará se o rodinu. Úplně mi to smazalo tu detektivní práci.

janastok
18.02.2020 3 z 5

Brada mi teda nespadla ani náhodou, ale na prvotinu slušná detektivka. Zajímavé a poměrně aktuální téma. Jen hlavní hrdinka mi příliš nesedla. Samé klišé - přízraky z minulosti, nefunkční rodina, alkohol, prášky, nejasný vztah s kolegou, špatný šéf, spory o kompetence, zbytečný pocit viny a na závěr ohrožení životů a záchrana v poslední chvíli. Snad se to v druhém díle zlepší.

jefff
17.02.2020 4 z 5

Krimi s pomalejším rozjezdem, trochu slabší vyšetřovatelskou linkou, ze které je patrné, že o skutečné policejní práci toho autorka až tolik neví. Postavy a příběh je nicméně zajímavý.

Olous1
15.02.2020 5 z 5

Nová detektivní série s inspektorkou Lottie Parkerovou se mi moc líbí. Kniha se četla svižně, děj zajímavý. Za mě doporučuji. Doufám, že v knihovně bude druhý díl.

irefir
15.02.2020 4 z 5

Kniha se moc hezky četla, napínavá po celou dobu. Jdu shánět tu druhou:)

bigben
15.02.2020 5 z 5

Další objevená komisařka, děj měl spád a odhalení až na konci - pro mě ideální:-)

lenka.plaszova
13.02.2020 3 z 5

První polovina knížky se mi nečetla moc dobře. Kromě zmatku z mnoha postav mi také přišlo, že jsou některé obraty a věty napsané dost nešikovně. Otázkou ale je, zda to není záležitost pouze překladu.
Také už mi začínají vadit "problémoví" vyšetřovatelé se sklony k alkoholismu atd. - jak už zde někdo psal, Harry Hole je jen jeden...
Nakonec mě knížka ve druhé polovině celkem vtáhla do děje a závěr z části překvapil.

lusila
12.02.2020 4 z 5

Zaujímavá detektívka.

Ondra_P
09.02.2020 5 z 5

Začátkem jsem se musel prokousat, ale nakonec jsem knihu přečetl s velkým nadšením. Zajímavé propojení minulosti se současností a provázanost všech postav. Inspektorka Lottie je sympatická a líbilo se mi, že do příběhu je zapracována i její rodina.

Listicka3253
06.02.2020 5 z 5

Pachani nasili na detech a zviratech je pro me to nejodpornejsi, co si umim predstavit, a zamerne se temto tematum vyhybam. Tady jsem asi uplne nevedela, do ceho jdu, a misty jsem opravdu zvazovala, ze knihu odlozim. Ale dej byl napinavy do posledniho okamziku, takze jsem vydrzela az do konce a nelituju. Uz mam koupeny i dalsi dil.

RADOST
31.01.2020 4 z 5

Detektivní vzkaz o provázanosti minulosti se současností. O zlu a brutalitě konaném a přetrvávajícím pod rouškou bohulibé instituce. Kniha zaujala, dobře se četla - jen mi vadilo, že tam všeho bylo jaksi přes míru. Další díl si ale určitě přečtu.

Wabinka
28.01.2020 3 z 5

Celkem zklamání,velký zmatek v "milionech" postav a jejich velmi podobných jménech-u většiny navíc původní jména i současná a jejich přezdívky.Na můj vkus hodně překombinované.

Lucai
28.01.2020 5 z 5

Od knihy sa nedalo odtrhnúť...Dej mal rýchly spád, všetko bolo premyslené a rozuzlenie šokujúce... Lottie som si obľúbila, rovnako aj Boyda. Teším sa na druhú časť

pavlinka0250
23.01.2020 4 z 5

Nooo, docela ponurá a temná detektivka.
Dobře vystavěný příběh, krátké kapitoly, což bylo moc fajn.
Tak uvidíme, jak zdárně bude série pokračovat.
****

dominika8486
21.01.2020 5 z 5

Téma, kterému věřící nechtějí věřit. Ale můj názor je, že v této společnosti se skrývá hodně moc zla. Kniha výborná, i když trochu moc postav, ve kterých se můžete trochu ztrácet. Ale jinak je to za plný počet bodů...

Patricia Gibney
irská, 1962