Angličtina pro lamy
Ladislav Čech
Učebníce pro věčné začátečníky v angličtině, která jim umožní posunout se v jazyku dál.
Chtěla jsem si po čase přečíst román a našla jsem v tátově knihovně toto. Není to ani román ani učebnice angličtiny. Je to něco mezi. Jsou to krátké příběhy ne vždy úplně dávající smysl, je to humorné a nadlehčené. Budete číst, trochu se smát, hlavně se ale nebudete cítit tíživě jako při klasické učebnici angličtiny. Při čtení dochází podle mě spíše k pasivnímu učení, protože všechny anglické věty jsou součástí textu. Styl je opravdu velmi specifický, někomu může výborně sedět a někomu naopak vůbec.
Moje věčná kniha a učebnice, mnohokrát přečtené první kapitoly, kde si člověk dokáže, že to jde a něco už umí a asi ji budu číst navždy. Po 60 se už asi stejně mluvit nenaučím, ale chuť mám stále a doufám.
Vtipné, trefné, ovšem asi už jsem na to trochu "stará", protože styl psaní je svou formou určen spíše středoškolákům..
Knížka je poměrně sympatická, netypickou formou se snaží vysvětlit anglickou gramatiku (i když některé pokusy o humor nejsou vůbec vtipné - ale asi čím hloupější, tím to do hlavy dostaneme snadněji). Oceňuji i fakt, že autor je dlouholetým učitelem angličtiny. Upozorňuje tedy na chyby, které jsou šité na míru právě nám Čechům. Ale samozřejmě souhlasím s předchozím komentářem - bez učení a snahy to do hlavy nenatlučeme. Každopádně by mohla věčným začátečníkům ukázat jiný pohled a dovolit jim pochopit něco, co se dřív do hlavy za boha nemohlo dostat :). Doporučuji se podívat i na knížky podobného typu s názvem Angličtina na rovinu (Darren Crown). Mně osobně sedly mnohem více.
angličtinaAutorovy další knížky
2016 | Angličtina pro lamy |
2019 | Angličtina pro lamy 2 |
2021 | Angličtina pro lamy 3 |
Vtipné opáčko některých základních frází a nejčastějších chyb v anglické gramatice. Na posílení stávajících znalostí dobré.