Ani slovo
Patricia Gibney
Inspektorka Lottie Parkerová série
Jedenáctiletý Mikey se vrací s kamarády domů. O dva dny později několik místních teenagerů objeví jeho tělo v záhoně květin. Pro inspektorku Lottie Parkerovou je tento případ osobní. Mikey byl kamarádem jejího syna Seana a ona cítí, že jí něco tají. O několik dní později je nalezen další mrtvý chlapec, taktéž obklopený květy. Při pátrání po zvráceném vrahovi s děsivou vizitkou musí Lottie rozkrýt síť tajemství v okruhu Mikeyho kamarádů. Někdo má tajemství, ale koho chrání? A dokáže to Lottie zjistit dřív, než bude pozdě? Než se něco stane i jejímu dítěti?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2023 , RadioservisOriginální název:
Tell Nobody, 2018
Interpreti: Lukáš Hlavica
Čteno bezprostředně po předchozím díle, který se mi líbil o trošku víc.
Tento byl poměrně komplikovaný, v záplavě postav jsem se trochu ztrácela, a, promiň Lottie, hlavní vyšetřovatelka mi už trochu lezla na nervy, nevidím zde vývoj postavy.
Ale i tak jsem si čtení užila a za nějaký čas si ráda přečtu další díl.
Když pominu, že Lottie je nesympatická a protivná, tak to byla celkem fajn detektivka se zajímavou zápletkou. Bylo to napínavé, čtivé a relativně krátké.
Známé postavy z předchozích dílů a vztahy mezi nimi, vraždy dospívajících i novorozeně, spousta postav a svědků - tedy možných podezřelých - postupné zamotané a trochu vleklé vyšetřování - s překvapivým závěrem: to je stručná charakteristika tohoto dílu.
Bohužel se od minulého dílu moc nezměnilo. Lottie je stále docela nesympatická postava a vyšetřování se táhne. Případ jako takový by mohl být zajímavý. I když téma již mnohokrát zpracované. Každopádně autorka nepíše tak , aby mě to chytilo a nepustilo. Je to za mě takové nemastné neslané. Myslím, že další díly už vynechám.
Po dlouhé době jsem šáhla po detektivce a wow. Asi zatím nejlepší díl série, ikdyž opět příšerné téma - zneužívání a vraždy dětí.
Opět velmi napínavý díl této detektivní série. Nicméně musím souhlasit s některými komentáři v jedné věci, a tedy že zde je opět v ohrožení jedno z inspektorčiných dětí. Doufám, že se z toho nestane úplně tradice a nebude to v každé další knížce...
Smutné téma, jako rodič jsem to asi vnímala více. Překvapivé rozuzlení, vraha jsem netipla. Lottie mám ráda, je svá, a to je dobře.
Je to snad úplně poprvé, kdy se mi komentář ke knize z této série nepíše snadno. Většinou se snažím vytěsnit, když se v knihách objeví téma, týkající se vražd malých dětí - a také se mi to doteď docela dařilo. Tady ovšem vůbec ne, protože mi případy, které vyšetřovala Lottie Parkerová tentokrát, šly doslova až pod kůži, bolely mne až na dřeň a bylo mi z nich až bytostně zle. Určitě i z toho důvodu, že jsem sama matkou dvou synů...
Obětí mi bylo strašně líto, ale vraha jsem neodhalila ani náhodou. Kromě toho si myslím, že zrovna tuto osobu nepodezíral nikdo snad až do poslední chvíle. Dnes už se víc rozepisovat nebudu, knihu jako takovou navzdory mým pocitům hodnotím plným počtem, protože autorka píše výborně, a já se budu časem zase těšit na další setkání s Lottie, její rodinou i týmem - samozřejmě v naději, že následující případ mne už nebude tolik trápit a bolet...
Bylo to zbytečně zamotané. Vyšetřovatelé se stále motali na mrtvém bodě. A z ničeho nic se všechno vyřešilo.
A opět byl v ohrožení někdo z rodiny Lottie. To nemá autorka větší fantazii? Vždyť už je to trapné.
Lottie opět svá, tentokrát řeší vraždy děti, smutný příběh, napínavý a nakonec překvapivý pachatel.
Nějak mě to nebavilo. Hrozně postav, nesmyslů, o kluky se nikdo nebojí a v pohodě můžou být venku celou noc, včetně syna vyšetřující policistky ,i když tam řádí vrah.
Rozhodně čtivé, ale smutné. Bože, tam je psychopat. Inspektorka Lottie má co dělat, jak vyhmátnout správného pachatele. Každý něco tají a někdo má i to pověstné máslo na hlavě, ale vede to po každé k vraždě? Zase další krimi s pachatelem nečekaným. Ale fakt už nechci nic ke čtení, kde je dítě v ohrožení.
Jako vždy dobrý příběh se zápletkou..jen od začátku říkám, že do každého dílu zatahovat jako z dětí hlavní hrdinky je zbytečné..ale těším se na další
Za mě asi nejlepší díl série. Lottie obvykle nemůžu vystát, ale tentokrát byla celkem snesitelná. Hodnocení píšu s odstupem a zjišťuji, že tohle je to hlavní, co si z knížky pamatuji :-) Detektivní zápletka mi v hlavě úplně nezůstala.
Obecně tato série nepatří k mým oblíbeným, ale tak nějak u ní stejně vždycky skončím :-D
Audiokniha na jeden a půl večera v práci. Tento díl se mi líbí o poznání víc než díl třetí, ale méně než čtvrtý. Boyd má svatou trpělivost....každopádně Lottie nekandiduje na matku roku. Téma drsné, ale bavilo mě to a ke konci jsem skoro slzu uronil. Padoucha jsem téměř tipnul. Dnes dobré 90%
Asi zatím nejlepší díl - napínavé, zamotané, ale i smutné. Na této sérii mám ráda, že se vždy případy propojí s rodinou hlavní vyšetřovatelky.
2019 | Andělé smrti |
2019 | Ukradené životy |
2020 | Stará tajemství |
2021 | Nebezpečná místa |
2022 | Ani slovo |
Za mě zatím nejlepší, ale i nejnáročnější díl v sérii. Patricia nás tentokrát zasypala takovou dávkou akce, že se nedalo odtrhnout a kdyby to šlo, přečetla bych ji za jediný večer. No nic, pět přečteno, pět zbývá, tak jdu na to!