Anna Svídnická: Krásná Anna – nečekaná láska Karla IV.

Anna Svídnická: Krásná Anna – nečekaná láska Karla IV.
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539230/bmid_anna-svidnicka-krasna-anna-necekana-laska-karla-iv.jpg 4 6 6

Anna Svídnická zdědila po matce nevšední krásu a po otci zase důležitá území. Není proto divu, že ruku nejkrásnější ženy Evropy chce pro svého syna Václava získat i český král Karel IV. Po Václavově náhlé smrti se o Annu rozhodne ucházet sám, a to pouze z jediného důvodu – aby získal její strategicky významné državy a upevnil tak své postavení. Stačí však první setkání s okouzlující Annou a z mocného panovníka se stane její oddaný vazal. Přijme však Anna, jíž je kromě mnoha předností dán do vínku také hrdý majestát, dvoření českého krále a stane se jeho třetí manželkou? Na pozadí intrik královského dvora se tak rozehrává strhující příběh, který nás zavede do časů převratných událostí poloviny 14. století.... celý text

Přidat komentář

Kitty
27.08.2024

Po knize "Eliška Přemyslovna" jsem si koupila Annu Falckou a Annu Svídnickou. A jsem silně zklamaná. Dle mého názoru naprosto o ničem. Osnova daná dějinami naplněná jen prázdnými, byť vzletnými slovy. Nemít to formou audioknihy, vzdala bych to už dávno.

čef
06.08.2024 4 z 5

Autorka se očividně soustředila na to, aby byl příběh Anny Svidnické, třetí manželky Karla IV. čtivý zejména pro ženy. Zaměřila se tedy hlavně na různé manželské a milostné kočkování několika urozených osob tehdejší doby a dynastické problémy našeho nejznámějšího panovníka. O dalších jeho problémech a činech se tedy mnoho nedozvíme, ale i tak to bohatě stačí na pár hodin zábavy.


Květi62
28.07.2024 4 z 5

Hezký příběh o třetí ženě Karla IV. Romantické čtení, trocha historie. Doporučuji.

evelýny
20.06.2024 3 z 5

Historická romance , fakta stokrát omletá.
Na královském dvoře láska bývá koketa.

Lekce z dějepisu a možná jenom fikce, inspirovaná fakty.
Fantazie autorky průměrná a zacyklená, jazyk vzletný.

,,Láska není hřích. Láska je dar, bratře. A proto by se měla přijímat s radostí a pokorou."

Věřím, že Karel IV. a Anna Svídnická, navzdory strategickému sňatku, prožili opravdu hlubokou lásku, která přetrvala staletí. A právě díky její hloubce si o ní teď a tady můžeme číst.
Škoda jen, že jim osud dopřál jen 9 let společného života.